Merele se curată de coaja, se îndepărtează căsuța cu seminte și se taie cubulete. Peste ele se pune pudra de scortisoara și se amesteca bine.
Miezul de nuca se taie grosier.
Făina și praful de copt se amesteca și se cern împreuna.
Tapetam o tava cu dimensiuni de 30/20 cm, întâi cu unt, apoi cu făina. Se poate pune hârtie de copt, dar prefer tapetatul cu unt și făina, pentru ca, marginile prajiturii vor avea un gust deosebit de unt.
Pornim cuptorul la 180 grade
Separam ouale, iar albușurile se bat spuma cu un praf de sare și zaharul. Se adauga pe rând gălbenușurile, mixând cel puțin un minut, dupa fiecare galbenus adăugat.
Se toarnă uleiul treptat și-l incorporam tot cu mixerul, care și-a făcut treaba pana aici.
Se pun pe rând făina cernută, nucile, iar la final bucatile de mar, incorporandu-le cu o spatula.
Turnam compozitia in tava, o nivelam si coacem prajitura timp de 35 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Pregătim doua blaturi de lemn, pentru a scoate prajitura din tava. Întâi așezăm un blat peste tava, o întoarcem, ridicam tava, apoi așezăm al doilea blat peste prajitura si o întoarcem iar, pentru a fi in aceeași poziție, cum a fost coaptă.
Se lasă la răcit, se pudreaza deasupra cu zahăr pudra si se poate felia.
Este o prajitura pufoasa, aromata, ieftină si ușor de făcut.
Cine nu agreează scortisoara, poate renunța, sau folosi mai puțin.
Comentarii