Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g făina
  • 200 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 50 g miez nuca
  • 1 lingurița scortisoara pudra
  • 350 g cubulete de mar (4 mere)
  • Unt+ făina pentru tapetat tava

Instructiuni

  • Merele se curată de coaja, se îndepărtează căsuța cu seminte și se taie cubulete. Peste ele se pune pudra de scortisoara și se amesteca bine.
  • Miezul de nuca se taie grosier.
  • Făina și praful de copt se amesteca și se cern împreuna.
  • Tapetam o tava cu dimensiuni de 30/20 cm, întâi cu unt, apoi cu făina. Se poate pune hârtie de copt, dar prefer tapetatul cu unt și făina, pentru ca, marginile prajiturii vor avea un gust deosebit de unt.
  • Pornim cuptorul la 180 grade
  • Separam ouale, iar albușurile se bat spuma cu un praf de sare și zaharul. Se adauga pe rând gălbenușurile, mixând cel puțin un minut, dupa fiecare galbenus adăugat.
  • Se toarnă uleiul treptat și-l incorporam tot cu mixerul, care și-a făcut treaba pana aici.
  • Se pun pe rând făina cernută, nucile, iar la final bucatile de mar, incorporandu-le cu o spatula.
  • Turnam compozitia in tava, o nivelam si coacem prajitura timp de 35 minute, sau pana trece testul scobitorii.
  • Pregătim doua blaturi de lemn, pentru a scoate prajitura din tava. Întâi așezăm un blat peste tava, o întoarcem, ridicam tava, apoi așezăm al doilea blat peste prajitura si o întoarcem iar, pentru a fi in aceeași poziție, cum a fost coaptă.
  • Se lasă la răcit, se pudreaza deasupra cu zahăr pudra si se poate felia.
  • Este o prajitura pufoasa, aromata, ieftină si ușor de făcut.
  • Cine nu agreează scortisoara, poate renunța, sau folosi mai puțin.