Ingrediente

Blat

  • 2 oua mici
  • 80 g zahăr
  • 90 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 80 g faina
  • 35 g cacao
  • 1 praf de copt( 2/3 dintr-un plic)
  • 70 g unt topit și răcit
  • 3 linguri apa fierbinte

Crema de kiwi

  • 6 kiwi
  • 100 g zahăr tos
  • 1/2 lamaie( zeama)
  • 100 g ciocolata albă
  • 150 g mascarpone
  • 100 g smantana 30% grăsime 
  • 50 g zahăr pudra

Crema de ciocolata cu portocale

  • 200 g ciocolata Callebaut Orange
  • 100 g smantana 30% grăsime
  • 150 g mascarpone
  • 100 g smantana( suplimentar)

Decor( optional)

  • 150 ml smantana pentru frisca 33% grăsime
  • 20 g zahăr pudra
  • Banuti de ciocolata Callebaut Orange

 

Instructiuni

 

Ne ocupam întâi de pregatirea cremelor,pentru ca durează mai mult, având in vedere ca, trebuie sa stea la rece.


Crema de kiwi

  • Din cele 6 fructe, curățate de coaja și îndepărtată partea albă și tare din mijloc, apoi feliate ,mi-a rezultat 325 g fruct curat.Am stropit feliile de kiwi cu zeama de lamaie, am adăugat 100 g zahăr și am lăsat câteva minute, sa-și lase suc.Se pasează cu blenderul vertical, sa obținem un piure, care se pune la fiert la foc mic.La final am obținut 200 g gem de kiwi.Cât este încă fierbinte( dar luat de pe foc),am pus 100 g ciocolata albă , sa se topească,după care am amestecat energic și  am acoperit vasul cu folie alimentara, direct pe crema.Se da la rece, pentru câteva ore.
  • Înainte de a asambla prajitura, finalizam crema și anume:se mixează mascarpone+ smantana, se adauga zahăr pudra, când frisca începe sa facă valuri, obținând o frisca ferma.
  • Se mixează câteva secunde gemul de kiwi cu ciocolata, care a stat la rece pana acum, după care se pune in vasul cu frisca și se mixează, la viteza mică câteva secunde, cât sa se amestece uniform cele doua creme.

Crema de ciocolata orange

  • Se topește ciocolata in smantana infierbantata, se amesteca bine, se acoperă cu folie alimentara și se da la rece câteva ore.Înainte de asamblare, se adauga peste crema de ciocolata rece ,mascarpone ,smantana și se mixează împreuna, pana obținem o crema ferma și aerată.In aceasta crema nu se adauga zahăr, fiind ciocolata destul de dulce.

Blat

  • Tava 20/20
  • Untul se topește, apoi se răcește la temperatura camerei.
  • Făina+ cacao+praf de copt, se trec prin sita( împreuna).
  • Ouale se mixează cu un praf de sare și zaharul, pana se albesc, cresc in volum iar zaharul este topit.Mixând mereu, adăugăm untul, iaurtul, amestecul cernut, iar la final apa fierbinte.Din aceasta compoziție am făcut doua blaturi, coapte separat, la 175 grade, timp de 9 minute.Foile coapte se răcesc pe hârtia de copt, după care se desprinde ușor hârtia.

Asamblare

  • Blat rece, crema orange, blat, crema de kiwi.Se da la rece peste noapte.
  • A doua zi se feliază și se decoreaza( dar acest decor este optional).Pentru decor se face frisca din smantana și zaharul pudra.
  • Pana sa pun decorul ,deja s-au mâncat câteva bucăți, prajitura fiind tăiată in 16 portii.