Ingrediente


Blat

  • 3 albușuri
  • 75 g zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 75 g făina albă
  • 50 g făina migdale
  • Arome

Frisca

  • 500 g smantana 40% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • Zahăr pudra după gust

Lemon curd

  • 100 ml zeama lamaie
  • Coaja de la doua lămâi
  • 100 g zahăr
  • 2 oua+ 2 gălbenușuri
  • 100 g unt

Ganacce de ciocolata albă

  • 200 g ciocolata albă
  • 100 g smantana cu minim 30% grăsime

Sirop 

  • 100 ml lapte indulcit după gust

Mai avem nevoie de biscuiți subtiri sau biscuiți normali Petit Beurre.

Instructiuni

Blat-tava 24/24

  • Mixam albușurile spuma cu un praf de sare,adăugăm spre final zaharul,apoi uleiul in fir subțire.
  • Continuam sa mixam pana obținem o bezea ferma.
  • Incorporam cu o spatula făina albă și cea de migdale( se amesteca fainurile împreuna).
  • Se pune compozitia in tava tapetata cu hârtie de copt,se da la cuptor,pana trece testul scobitorii.

Frisca 

  • Mixam împreuna smantana și mascarpone,adăugăm zahăr pudra după gust și batem atât timp cât sa avem o frisca ferma.

Lemon curd

  • Se pun toate Ingredientele la fiert împreuna cu 50 g unt,se strecoară și se adauga restul de unt.Omogenizam bine crema,o acoperim cu folie alimentara și se da la rece.
  • Este indicat sa se facă aceasta crema cu minim 6 ore sau cu o zi înainte,sa aibe timp sa se întărească.

Ganacce de ciocolata albă

  • Se înfierbânta smantana,se adauga ciocolata,se lasă câteva minute ,pentru a se ciocolata,după care se amesteca energic și se da la rece.După ce se întărește,se mixează pana devine o crema spumoasa( nu foarte mult).
  • Ideal ar fi și aici sa facem crema cu câteva ore înainte ,sa stea la rece și s-o mixam in momentul când avem nevoie.

Alte informatii

Asamblare
Așezăm foaia de albus și insiropam cu lapte simplu sau indulcit.Asezam apoi in următoarea ordine:
Ganacce de ciocolata albă
Jumătate din Lemon curd
Jumătate din cantitatea de frisca
Strat de biscuiti( eu având biscuiți foarte subtiri,am folosit doua rânduri de biscuiți,iar între ele am pus restul de Lemon curd)
Încheiem cu restul de frisca.
Se da la rece pentru câteva ore,după care se porționează.
Pentru decor am folosit ciocolata albă și cirese confiate.