Ingrediente

2 oua
5 linguri zahăr
5 linguri ulei
Un plic bicarbonat de amoniu
O ceașca lapte
Făina cât cuprinde
Un praf de sare,arome

Crema
600 g smantana cu 30% grăsime
250 g mascarpone
160 g zahăr pudra
100 g nuca măcinată

Glazura
100 g smantana cu 30% grăsime
200 g ciocolata albă
2 linguri ulei

Instructiuni

Pentru 3 foi
Tava20/35
Ouale,sarea și zaharul se mixează, pana se topește zaharul.
Adăugăm amoniacul stins in laptele încălzit,apoi făina,cât sa obținem un aluat ușor de întins.
Împărțim acest aluat in trei,întindem cate o foaie cât dimensiunea tavii.
Foile se coc in tava tapetata cu hârtie,sau pe dosul tavii,in cuptorul încălzit,cât sa se întărească,sa rămână deschise la culoare.
Se răcesc pe blatul de lemn și pot fi suprapuse,fără a se lipi.
Pentru a întinde bine foile cu sucitorul,putem presară putina făina pe blatul de lucru.

Crema
Mixam smantana și mascarpone,împreuna.Trebuie sa fie amandoua reci.
Când frisca începe sa prindă contur,adauga zaharul pudra( poate fi mai mult,sau mai puțin,depinde de gust).
Când frisca este ferma,adăugăm nuca măcinată și o incorporam cu o spatula.

Glazura
Aceasta se folosește la final,după ce prajitura sta câteva ore la temperatura camerei,iar foile încep sa se înmoaie de la crema.
Se pun ciocolata și smantana,intr-un vas,pe foc,se lasă pana se topește toată ciocolata,adăugăm uleiul și lasam câteva minute,sa se întărească puțin,pentru a se întinde deasupra prăjiturii,fără sa curgă pe părțile laterale,eventual se lasă puțin la frigider.

Alte informatii

Asamblare
Punem prima foaie
Jumătate din crema
A doua foaie
Restul de crema
A treia foaie( sa fie și cea mai perfecta).
Se pune peste prajitura un fund de lemn,peste care punem niște greutăți,sa presam bine foile,fără sa iasă crema dintre ele.
Se lasă la temperatura camerei câteva ore,sau peste noapte.
Dacă punem prajitura direct la frigider,crema se va întări,iar foile nu se vor înmuia.
Când consideram ca s-au inmuiat foile,îndepărtăm fundul de lemn și greutățile,punem glazura deasupra și dam prajitura la frigider.
Se îndepărtează marginile și se porționeaza cu ajutorul unui cuțit cu lama lunga.
Lama cuțitului se trece de fiecare data prin apa fierbinte și se șterge cu un prosop de hârtie.