Ingrediente

Blat

  • 3 oua
  • 60 g zahăr tos
  • 2 linguri ulei
  • 90 g făina
  • 1 praf de sare

Crema

  • 150 g piure de mango
  • 10 g gelatina
  • 250 g smantana cu 32% grăsime
  • 200 g branza Philadelphia 
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudra
  • 125 g cirese confiate( roșii și negre)

Jeleu de mango

  • 400 g piure de mango
  • 30 g zahăr tos
  • 10 g gelatina


 

Instructiuni

Blaturi

  • Separam gălbenușurile de albușuri.
  • Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare și uleiul.
  • Albușurile se bat spuma , se adauga zaharul, si se mixează, pana obținem o bezea ferma.
  • Se toarnă gălbenușurile peste bezea și se mixează câteva secunde, la viteza mică.
  • Făina cernută se adauga in trei transe ,peste compozitia de ou și se amesteca ușor cu o spatula.
  • Se coc doua foi , in tava de 20/20 cm cu hârtie de copt, la temperatura de 160 grade cu ventilatie sus-jos, pentru aproximativ 10 minute.Pentru siguranța se face testul scobitorii. Eu am copt ambele blaturi odata.
  • Blaturile se lasă la răcit pe un grătar.

Crema 

  • In piureul de mango se adauga gelatina și se lasă 10 minute ,sa se hidrateze, apoi se pune in cuptorul cu microunde ,pentru câteva secunde, sa se topească complet gelatina, se amesteca bine și se lasă deoparte, la temperatura camerei.
  • Smantana se mixează lejer cu zaharul pudra, sa obținem o frisca cu vârfuri, dar nu ferma.
  • Mascarpone și branza Philadelphia se mixează, pana obtinem o crema omogena.Se iau 2-3 linguri din crema de branza și se adauga peste piureul de mango, unde gelatina este topita complet și a ajuns la temperatura camerei.Se omogenizează bine și se toarnă peste crema de branza, așa nu vom avea cocoloase de gelatina in crema.Se mixează pana piureul este incorporat in crema.
  • Se adauga frisca peste crema de mango și se amesteca ușor cu o spatula.
  • Cireșele confiate se taie bucăți mici și se adauga in crema,amestecand ușor.

Jeleu de mango

  • Piureul se pune la fiert cu zaharul, pentru 2-3 minute.Se da de pe foc și se lasă lasă la temperatura camerei.Se pun 3-4 linguri de piure intr-un vas și se adauga gelatina.Se lasă 10 minute sa se hidrateze, după care se pune vasul la microunde, câteva secunde, sa se topească gelatina, apoi se adauga in vasul cu piure.Se omogenizează bine.

Asamblare

  • Pe un platou se asaza cadrul metalic al unei tavi de 20/ 20 cm.
  • Se pune un blat, se toarnă crema, al doilea blat care se apasă ușor peste crema, iar deasupra se toarnă jeleu, care este la temperatura camerei.Se scutura ușor farfuria ,sa se întindă jeleul uniform,după care se da la rece câteva ore,sau peste noapte.
  • După ce prajitura a stat suficient la frigider, sa fie jeleul întărit, se desprinde cadrul metalic, trecând cu cutitul pe marginile prajiturii.
  • Se feliază și se decoreaza după imaginația fiecăruia, sau se poate lasă simpla, nedecorata.
  • Piureul de mango l-am obținut din pulpa a doua fructe de mango mari și bine coapte, iar restul am completat cu cuburi de mango congelate, care le-am lăsat la decongelat in frigider.După ce s-au dezghețat ,le-am dat la blender, împreuna cu pulpa de la cele doua fructe proaspete, pana am obținut un piure fin, fără a-l mai trece prin sita.