Ingrediente

Blat

  • 1 ou
  • 40 g zahăr
  • 35 g unt topit și răcit
  • 40 g iaurt grecesc 10% grăsime 
  • 1/2 lingurița praf de copt
  • 45 g făina
  • 15 g cacao
  • 1-2 linguri apa fierbinte

Crema

  • 200 g ciocolata Callebaut cu aroma de căpșuni
  • 100 ml smantana lichida neindulcita pentru frisca
  • 200 g smantana 30% grăsime
  • 150 g mascarpone

Sos de ciocolata

  • 60 g ciocolata cu lapte
  • 30 g unt
  • 10 ml lapte

Suplimentar

  • Biscuiți petit beurre

 

Instructiuni

 

Blat

  • Amestecam făina, cacaua și praful de copt.
  • Oul se mixează cu zaharul, se adauga untul,iaurtul, la final amestecul de făina, totul făcându-se cu mixerul.
  • Se adauga apa fierbinte și se omogenizează, obținând o compoziție ca de chec.
  • Tava 20/20 se tapetează cu hârtie de copt,se toarnă compozitia și se coace 8-9 minute, la 175 grade.
  • Se răcește pe grătar.
  • Când asamblam prajitura, acest blat se taie in doua.

Crema

  • Infierbantam smantana lichida pana la punctul de fierbere și adăugăm ciocolata.
  • Dam vasul de pe foc și lasam 4-5 minute, sa se topească ciocolata, după care amestecam energic.Acoperim crema cu folie și dam la frigider, pentru câteva ore, pana se întărește.
  • Când crema s-a întărit, adăugăm peste ea smantana,mascarpone și se mixează pana obținem o crema ferma.

Asamblare

  • Prajitura are doua rânduri de blat cu cacao, la mijloc doua rânduri de biscuiți , cu sos de ciocolata între ele și crema de ciocolata cu aroma de căpșuni .
  • Blatul se taie in doua.
  • Așezăm primul blat, peste care punem o parte din crema.
  • Așezăm peste crema un rând de biscuiți.
  • Peste biscuiți turnam sosul de ciocolata( ciocolata, laptele și untul se pun la baia de abur, pana se topesc toate,se amesteca bine și se lasă la răcit, iar când ajunge la consistenta unui sos, se toarnă peste primul rând de biscuiți, in strat uniform).
  • Peste sosul de ciocolata așezăm al doilea rând de biscuiți, peste care punem crema.
  • Așezăm al doilea blat, iar restul de crema o folosim pentru a îmbracă prajitura.
  • Se da la rece peste noapte, după care se ornează și se feliază.
  • Blatul se insiropeaza foarte puțin cu lapte rece( optional).
  • Biscuitii fiind subtiri, nu se insiropeaza.