Ingrediente

Blat:

  • 125 g zahăr
  • 110 g făina 
  • 15 g cacao 
  • 4 oua
  • 3 lg ulei

Crema ciocolata albă

  • 200 ml smantana 30% grăsime 
  • 200 g ciocolata albă
  • 125 g mascarpone
  • 50 g smantana

Crema de ciocolata neagră

  • 200 ml smantana 30%
  • 100 g ciocolata cu lapte 
  • 100 g ciocolata neagră cu 60% 
  • După ce se răcește crema se mixează împreuna cu:
    • 125 g mascarpone
    • 50 ml smantana 30%

Sirop:

  • 400 ml apa se fierbe 5 minute cu 4-5 lg zahăr,după ce se răcește se adauga esența rom.

Instructiuni

Blat:

  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul,continuând sa mixam,pana obținem o bezea ferma.
  • Gălbenușurile și uleiul se omogenizează bine și se adauga peste bezea,mixând încă 2 minute.
  • Se adauga făina și cacaua cernute împreuna și se amesteca cu o spatula.
  • Compozitia se toarnă in tava 24/24 tapetata cu hârtie de copt,iar la cuptor se tine pana trece testul scobitorii.
  • Blatul se taie in doua.

Crema ciocolata albă:

  • Se topește ciocolata in smantana fierbinte,se da la rece,după care se mixează împreuna cu 125 g mascarpone și 50 ml smantana 30%.Se mixează pana obținem o crema ferma,având grija sa nu exageram cu mixatul sa nu se taie crema.

Crema de ciocolata neagră

  • Procedeul este la fel cu cel de la crema albă,dar cu ingrediente enuntate mai sus.

Ansamblare

  • Blat insiropat
  • Crema albă
  • Blat însiropat
  • Crema neagră
  • Se da la rece peste noapte,se porționează apoi și se decorează cu ciocolata.

Alte informatii

Reteta din care m-am inspirat,este a doamnei Gina Bradea,avea alte cantități pentru ambele creme și anume:
Crema albă:

  • 200 ml smantana lichida
  • 200 g ciocolata albă
  • 150 g mascarpone
  • Crema neagră:
  • 200 ml smantana lichida
  • 150 g ciocolata neagră 60%
  • 150 g mascarpone.