Ingrediente
Blat:
- 125 g zahăr
- 110 g făina
- 15 g cacao
- 4 oua
- 3 lg ulei
Crema ciocolata albă
- 200 ml smantana 30% grăsime
- 200 g ciocolata albă
- 125 g mascarpone
- 50 g smantana
Crema de ciocolata neagră
- 200 ml smantana 30%
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata neagră cu 60%
- După ce se răcește crema se mixează împreuna cu:
- 125 g mascarpone
- 50 ml smantana 30%
Sirop:
- 400 ml apa se fierbe 5 minute cu 4-5 lg zahăr,după ce se răcește se adauga esența rom.
Instructiuni
Blat:
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul,continuând sa mixam,pana obținem o bezea ferma.
- Gălbenușurile și uleiul se omogenizează bine și se adauga peste bezea,mixând încă 2 minute.
- Se adauga făina și cacaua cernute împreuna și se amesteca cu o spatula.
- Compozitia se toarnă in tava 24/24 tapetata cu hârtie de copt,iar la cuptor se tine pana trece testul scobitorii.
- Blatul se taie in doua.
Crema ciocolata albă:
- Se topește ciocolata in smantana fierbinte,se da la rece,după care se mixează împreuna cu 125 g mascarpone și 50 ml smantana 30%.Se mixează pana obținem o crema ferma,având grija sa nu exageram cu mixatul sa nu se taie crema.
Crema de ciocolata neagră
- Procedeul este la fel cu cel de la crema albă,dar cu ingrediente enuntate mai sus.
Ansamblare
- Blat insiropat
- Crema albă
- Blat însiropat
- Crema neagră
- Se da la rece peste noapte,se porționează apoi și se decorează cu ciocolata.
Alte informatii
Reteta din care m-am inspirat,este a doamnei Gina Bradea,avea alte cantități pentru ambele creme și anume:
Crema albă:
- 200 ml smantana lichida
- 200 g ciocolata albă
- 150 g mascarpone
- Crema neagră:
- 200 ml smantana lichida
- 150 g ciocolata neagră 60%
- 150 g mascarpone.
Comentarii