Ingrediente

Blat

  • Tava 35/25
  • 4 oua
  • 200 g zahăr
  • O lingura cacao
  • 14 linguri cola
  • un praf de copt
  • 200 g făina
  • Arome
  • Miez de nuca ( optional)

Crema 

  • Un plic de budinca vanilie
  • O lingura rasa făina
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahăr 
  • 200 g unt

Glazura 

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri ulei
  • Nuci măcinate,fulgi cocos ,ciocolata răzuiți( după preferința)

Instructiuni

Blat

  • Ouale se mixează cu un praf de sare, se adauga zaharul, apoi cola, iar la final făina cernută împreuna cu praful de copt și cacaua. Totul se face cu mixerul, blatul nu este pretențios.
  • Se tapetează tava cu hârtie de copt, se toarnă compozitia și se da la cuptorul preîncălzit, la 175’grade, pana trece testul scobitorii.

Crema

  • Plicul de budinca și făina se omogenizează in 100 ml lapte rece.
  • Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul și un praf de sare.Cand începe sa fiarbă, adăugăm amestecul de amidonul și lasam sa fiarbă 2-3 minute.Se da la rece, acoperit cu folie direct pe crema, sa nu facă coaja.
  • Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • Cand budinca este rece, începem sa mixam untul, adăugând pe rând, cate o lingura din budinca, pana o terminam.

Alte informatii

Asamblare

  • Blatul se taie in doua pe orizontala.
  • Așezăm primul blat, adăugăm toată crema, o nivelam și venim cu al doilea blat, peste care turnam glazura( topim ciocolata la baia de abur, incorporam uleiul și turnam peste toată suprafața blatului).Peste ciocolata presaram nuci macinate, fulgi de cocos, ciocolata razuita, acest ultim pas, fiind optional.
  • Prajitura se lasă la temperatura camerei 2-3 ore, după care se pune la frigider, câteva ore, sau peste noapte.