Ingrediente

Blat umed cu cacao neagră 

  • 175 gr făina 
  • 175 ml apa fiarta
  • 75 grame cacao neagră 
  • 275 grame zahăr 
  • 2 oua
  • 75 ml ulei
  • 175 ml iaurt cremos
  • 5 gr praf de copt
  • 5 gr bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare

Crema cu lapte condensat caramelizat

  • 300 g smantana cu 30% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 300 g lapte condensat caramelizat( din comerț)

Crema de ciocolata albă

  • 300g smantana cu 30% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 300 g ciocolata albă

Decor

  • Bucle de ciocolata cu lapte

Instructiuni

Blat

  • Se pune apa la fiert. 
  • Pentru amestecat vom folosi doar telul. 
  • Preincalzim cuptorul la 170 grade. 
  • Intr-un vas punem ouale, zaharul, un praf de sare și amestecam energic. Adăugăm uleiul, iaurtul și apa fiarta. Amestecam din nou. La final incorporam ingredientele uscate amestecate: faina, cacao, praful de copt si bicarbonatul și amestecam doar pana se omogenizeaza.
  • Din aceasta compoziție am facut doua blaturi, coapte separat. Pentru copt am folosit un cadru detașabil, care se desface de la 20/20 cm., pana la 40/40 cm.
  • Pe o tava se asaza hârtie de copt, se pune cadru metalic detașabil, deschis la 21/21 cm, se toarnă 1/2 din compoziție și se coace blatul, timp de 25 minute, la 170 grade.
  • Se desprinde ușor hârtia, blatul fiind foarte fraged și se lasa la răcit pe un grătar.
  • Procedam la fel cu cealaltă jumătate de compoziție, pentru al doilea blat.

Crema de lapte condensat caramelizat

  • Toate ingredientele trebuie sa fie reci, de la frigider.
  • Se mixează smantana cu mascarpone, când începe sa facă vârfuri, se adauga laptele condensat caramelizat și se mixează, pana obținem o crema aerată si uniformă.

Crema de ciocolata albă

  • Se pune ciocolata (am folosit banuti de ciocolata Callebaut) intr-un vas si se asaza pe baia de abur, pana se topește ciocolata. Se amesteca bine si se lasa la răcit, la temperatura camerei. Când incorporam ciocolata topita in crema, trebuie sa fie rece, de consistenta unui sos gros.
  • Se mixează împreuna smantana si mascarpone, cand incepe sa prindă consistenta, se adauga ciocolata topita si se mixează, pana obținem o crema aerată si ferma.

Asamblare

  • Pe o farfurie întinsa se asaza cadrul metalic, la dimensiunea de 20/20 cm.(blatul se micșorează puțin la copt), se pune primul blat, dar cu grija, ca e foarte fragil, se toarnă crema de lapte condensat, se nivelează, apoi așezăm al doilea blat, iar deasupra punem crema de ciocolata albă. Se nivelează si se da prajitura la frigider, peste noapte.
  • A doua zi se desprinde ușor cadrul detașabil, iar prajitura se feliază, la dimensiunile dorite.
  • Se decoreaza cu bucle de ciocolata cu lapte.
  • In galeria foto găsiți fotografia  cu marca de cacao folosită. Intr-adevăr, este neagră!