Ingrediente

Blat

  • 300 g pudra de biscuiți Oreo
  • 80 g unt moale

Jeleu de afine

  • 300 g afine
  • 100 g zahăr
  • 5 g gelatina granulată 
  • 25 ml apa

Crema de afine

  • 300 g smantana cu 35% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudra
  • 100 g jeleu de afine

Crema cu lapte condensat

  • 400 g lapte condensat (o cutie)
  • 300 g smantana cu 35% grăsime
  • 200 g mascarpone

Decor

  • 200 g ciocolata rosie deco Premium
  • 100 g smantana cu 35% grasime
  • 70 g mascarpone

Instructiuni

Blat

  • Pudra de biscuiți se găseste in supermarketuri, in pungi de 300 g și nu e nevoie, sa fie maruntit. Peste aceasta pudra se adauga untul moale, se amesteca bine, pana obținem o compoziția nisipoasa, care se toarnă in forma pregatita înainte (pe un platou se asaza cadrul metalic de 20/20 cm). Se presează cu o lingura, sau cu un pahar cu baza dreapta, după care se da la frigider.

Jeleu de afine

  • Se pun la fiert afinele cu zahar, timp de 5-6 minute, apoi se pasează cu blenderul vertical. Piureul obținut se trece prin sita și se lasă la temperatura camerei. Gelatina se pune intr-un vas, se toarnă apa peste ea și se lasă la hidratat timp de 10 minute, apoi se bagă vasul in cuptorul cu microunde, sau se pune pe baia de abur, doar câteva secunde, cât sa se topească gelatina, dupa care se toarnă in vasul cu piure. Se omogenizează bine și se lasă la temperatura camerei.

Crema de afine

  • Mascarpone se mixează cu 100 g jeleu la temperatura camerei, doar cât obținem o compoziție omogena.
  • Smântâna se mixează cu zaharul pudra, pana obținem o frisca aerată și ferma.
  • Se incorporeaza frisca treptat in crema de mascarpone cu afine, amestecand cu spatula.
  • Scoatem blatul de la frigider, se pune crema de afine peste blat, se nivelează, iar peste ea turnam restul de jeleu (mi-a rămas aproximativ 180 g).
  • Se da prajitura iar la frigider, cât se întărește stratul de jeleu.

Crema cu lapte condensat

  • Se mixează mascarpone, smantana și laptele condensat, toate reci de la frigider, pana obținem o crema ferma și aerată.
  • Verificam, dacă s-a întărit puțin stratul de jeleu, iar dacă e suficient de tare, cât sa susțină crema de lapte condensat, atunci o turnam deasupra, o nivelam, iar prajitura se da la frigider câteva ore bune, sau peste noapte, pentru a se întări stratul de crema cu lapte condensat, aceasta neavând gelatina in ea.

Decor

  • Se încălzește smantana pana la punctul de fierbere, se da deoparte, se adauga ciocolata și se lasă 10 minute. Se amesteca energic, pana obținem o crema uniformă, fără bucăți de ciocolata netopite. Se pune folie alimentara direct pe crema și se da la frigider peste noapte. Înainte de a decora prajitura, crema de ciocolata se scoate de la frigider, se adauga mascarpone și se mixează, pana devine aerată și ferma.
  • A doua zi se scoate prajitura de la frigider, se îndepărtează cadrul metalic, se porționează la dimensiunea dorita, cu un cuțit cu lama lunga, care se spală și se șterge după fiecare folosire.
  • Fiecare bucata de prajitura se decoreaza cu crema de ciocolata roșie, folosind un posh si un dui la alegere.