Ingrediente

Blat

  • 4 oua
  • 120 g zahăr 
  • 120 g făina
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • zahar vanilat
  • 20 g cacao
  • 2-3 linguri lapte
  • esenta rom

Crema

  • 500 g smantana cu 30% grăsime
  • 300 g branza Philadelphia 
  • 1 cutie lapte condensat dulce( 300 g)

Decor

  • Bucle de ciocolata cu lapte

Instructiuni

Blat

  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Se pregătește o tava de 20/20 cm, tapetand-o cu hârtie de copt.
  • Se cerne făina.
  • Cacaua se amesteca împreuna cu laptele și esența rom, după gust, pana obținem o crema de consistenta smântânii.
  • Ideal ar fi, sa se folosească robotul de bucatarie, întrucât, ouale trebuie bătute bine și timp indelungat( minim 15 minute).
  • Pentru blat m-am inspirat din linkul postat mai sus, doar ca am făcut cantitate mai mică și in plus, am adăugat ulei.
  • Se bat spuma ouale întregi cu praful de sare, pana devin aerate si crescute in volum.
  • Se adauga zaharul, vanilia și se continua mixarea lor, așa cum am scris mai sus, măcar 15 minute.
  • Se incorporeaza uleiul in fir subțire, dupa care se oprește robotul, sau mixerul.
  • Cu o spatula amestecam ușor, adăugând făina cernută, in 2-3 etape.
  • In amestecul de cacao+ lapte, incorporam ușor cu spatula 1/4 din compozitia galbena.
  • Se toarna compozitia in tava, punând in centrul ei, cate trei linguri de compoziție galbena, deasupra ei se pune o lingura din cea maro si se continua, pana se termina ambele compoziții de blat.
  • Se coace la 170 grade, fără ventilatie, timp de 25-30 minute, făcând și testul scobitorii, sa fim siguri, ca blatul este copt.
  • Se scoate din cuptor, se îndepărtează hârtia și se răcește pe un grătar .
  • Când este complet rece, se taie in doua, pe orizontal.

Crema

  • Smântâna, crema de branza și laptele condensat, toate reci de la frigider, se mixează împreuna, pana obținem o crema aerată și ferma.

Asamblare

  • Pe un platou se asaza cadrul metalic de 20/20 cm, se pune primul blat, apoi 1/2 din crema, continuind cu al doilea blat și restul de crema, care se nivelează.
  • Prăjitura se da la frigider minim 12 ore.
  • Având blaturile neinsiropate, au nevoie de timp mai îndelungat, pentru a absorbi umezeala din crema și a se înmuia.
  • După 12-15 ore de stat la frigider, se îndepărtează cadrul metalic, trecând cu cutitul pe marginile ei.
  • Se decoreaza cu bucle de ciocolata, sau după preferința fiecăruia.