Ingrediente
Blat
- 4 oua
- 120 g zahăr
- 120 g făina
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- zahar vanilat
- 20 g cacao
- 2-3 linguri lapte
- esenta rom
Crema
- 500 g smantana cu 30% grăsime
- 300 g branza Philadelphia
- 1 cutie lapte condensat dulce( 300 g)
Decor
- Bucle de ciocolata cu lapte
Instructiuni
Blat
- Se încălzește cuptorul la 170 grade.
- Se pregătește o tava de 20/20 cm, tapetand-o cu hârtie de copt.
- Se cerne făina.
- Cacaua se amesteca împreuna cu laptele și esența rom, după gust, pana obținem o crema de consistenta smântânii.
- Ideal ar fi, sa se folosească robotul de bucatarie, întrucât, ouale trebuie bătute bine și timp indelungat( minim 15 minute).
- Pentru blat m-am inspirat din linkul postat mai sus, doar ca am făcut cantitate mai mică și in plus, am adăugat ulei.
- Se bat spuma ouale întregi cu praful de sare, pana devin aerate si crescute in volum.
- Se adauga zaharul, vanilia și se continua mixarea lor, așa cum am scris mai sus, măcar 15 minute.
- Se incorporeaza uleiul in fir subțire, dupa care se oprește robotul, sau mixerul.
- Cu o spatula amestecam ușor, adăugând făina cernută, in 2-3 etape.
- In amestecul de cacao+ lapte, incorporam ușor cu spatula 1/4 din compozitia galbena.
- Se toarna compozitia in tava, punând in centrul ei, cate trei linguri de compoziție galbena, deasupra ei se pune o lingura din cea maro si se continua, pana se termina ambele compoziții de blat.
- Se coace la 170 grade, fără ventilatie, timp de 25-30 minute, făcând și testul scobitorii, sa fim siguri, ca blatul este copt.
- Se scoate din cuptor, se îndepărtează hârtia și se răcește pe un grătar .
- Când este complet rece, se taie in doua, pe orizontal.
Crema
- Smântâna, crema de branza și laptele condensat, toate reci de la frigider, se mixează împreuna, pana obținem o crema aerată și ferma.
Asamblare
- Pe un platou se asaza cadrul metalic de 20/20 cm, se pune primul blat, apoi 1/2 din crema, continuind cu al doilea blat și restul de crema, care se nivelează.
- Prăjitura se da la frigider minim 12 ore.
- Având blaturile neinsiropate, au nevoie de timp mai îndelungat, pentru a absorbi umezeala din crema și a se înmuia.
- După 12-15 ore de stat la frigider, se îndepărtează cadrul metalic, trecând cu cutitul pe marginile ei.
- Se decoreaza cu bucle de ciocolata, sau după preferința fiecăruia.
Comentarii