Ingrediente

Blat

  • 5 albușuri
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri făina de migdale
  • 3 linguri făina albă
  • Un praf de sare

Budinca de vanilie

  • 5 gălbenușuri
  • 250 ml lapte
  • 20 g amidon de porumb
  • 50 g zahăr
  • 100 g unt cu 82% grăsime 
  • Sare și esența de vanilie

Crema de vanilie

  • 1/2 din cantitatea de budinca
  • 100 g mascarpone

Crema de ciocolata amaruie

  • 1/2 din cantitatea de budinca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g smantana fermentată cu 30% grăsime 

Crema de ciocolata albă

  • 150 g ciocolata albă de buna calitate
  • 75 g smantana fermentată cu 30% grăsime
  • 150 g mascarpone

Decor: optional

Instructiuni

Blat

  • Tava: 35/27
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul și se mixează, pana obținem o bezea ferma.
  • Făina albă cernută se amesteca împreuna cu făina de migdale.Pentru ca lingurile pentru măsura, sunt mai mari, sau mai mici, am cantarit fainurile amestecate, cântărind 150 grame împreuna.
  • In bezeaua ferma incorporam făina, amestecand ușor cu o spatula.
  • In tava tapetata cu hârtie, întindem compozitia in strat subțire.
  • Se coace timp de 12-15 minute, in cuptorul preîncălzit la temperatura de 150 grade, cu încălzire de jos.
  • Blatul se răcește pe hârtie, se taie in trei felii, nu înainte de a îndepărta hârtia.

Budinca

  • Gălbenușurile se amesteca bine cu un praf de sare.
  • 150 ml lapte se pun la fiert cu zaharul.
  • In restul de lapte( 100 ml), se pune amidonul, se amesteca bine și se toarnă peste gălbenușuri.
  • Când laptele da sa fiarbă, adăugăm amestecul de gălbenușuri, iar cu un tel amestecam bine,lăsând sa fiarbă, pana obținem o budinca.
  • In aceasta budinca fierbinte incorporam untul și esența de vanilie, după gust.
  • Se acoperă cu folie direct pe crema și se da la frigider.

Crema de vanilie

  • Budinca rece se împarte in doua( aproximativ 225 g fiecare parte).
  • In jumătate de budinca adăugăm 100 g mascarpone și mixam 2-3 minute,nu mai mult, cât sa obținem o crema ferma.

Crema de ciocolata amaruie

  • Infierbantam smantana,adăugăm ciocolata rupta bucăți, lasam 3-4 minute, apoi amestecam.Lasam crema de ciocolata la răcit, pana ajunge la temperatura camerei.
  • In cealaltă jumătate de budinca rece rămasă, adăugăm ciocolata topita, răcita la temperatura camerei, mixam 1-2 minute, pana crema devine spumoasa.

Crema de ciocolata albă

  • Smantana se înfierbânta,se adauga ciocolata,se lasă câteva minute, timp in care ciocolata se înmoaie in smantana fierbinte.
  • Se amesteca bine și se da la frigider, pana se întărește.
  • Crema de ciocolata, intarita, de la frigider, se mixează împreuna cu mascarpone, pana obținem o crema ferma.

Alte informatii

Asamblare

  • Cremele obținute sunt ferme, deci asamblam prajitura direct de platou.
  • Blatul se taie in trei.
  • Așezăm: prima foaie
  • Crema de vanilie
  • A doua foaie
  • Crema de ciocolata amaruie
  • A treia foaie
  • Crema de ciocolata albă, cu care îmbrăcăm prajitura deasupra și părțile laterale.
  • Se da la frigider câteva ore, după care se porționează și se decorează, după gust.
  • Pentru crema maro am folosit ciocolata Nestle cu 52% cacao, iar pentru crema albă , bănuți de ciocolata albă Callebaut.