Ingrediente
Blat, pentru o tava de 20/20
- 250 g crumbs Oreo
- 100 g unt
Crema
- 500 g smantana cu 32% grăsime
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 75 g zahăr pudra
- 1 plic gelatina
- 50 ml lapte
- 150 g nutella
- 150 g lapte condensat
Glazura
- 120 g ciocolata( amaruie+ lapte)
- 90 g smantana 32% grăsime
- 2 linguri ulei
Decor
- Banuti de ciocolata albă Callebaut
Instructiuni
Blat
- Se mărunțește crumbsul, punându-le intr-o punga mai groasa și cu sucitorul trecem peste punga, sau se maruntesc in robot.Se toarnă untul topit și răcit peste biscuitii mărunțiti, se omogenizează și se formează blatul.
- Pe un platou se asaza partea detașabilă a unei tavi de 20/20 , se toarnă compozitia de blat și se nivelează cu dosul unei linguri.Se da la rece, cât ne ocupam de crema.
Crema
- Smantana se mixează cu zaharul pudra, pana obținem o frisca, nu foarte ferma.
- Mascarpone și ricotta se mixează câteva secunde, cât sa se omogenizeze.
- Frisca se toarnă peste crema de branza și se amesteca ușor cu o spatula.
- Hidratăm și apoi topim gelatina in lapte.Când gelatina este topita ,se adauga peste ea,treptat, 3-4 linguri de crema.Se amesteca bine,iar aceasta gelatina se adauga in vasul cu crema,astfel nu vom avea cocoloașe in crema.
- Împărțim crema in doua.
- O parte se amesteca cu nutella,cealaltă jumătate, cu lapte condensat, amestecand ușor, cât se incorporeaza in crema, atât nutella, cât și laptele condensat.
Asamblare
- Peste blatul ,care între timp s-a întărit in frigider, se toarnă crema cu nutella,se nivelează și se da la frigider câteva minute,sa se întărească puțin crema.
- Se toarnă deasupra crema cu lapte condensat și lasam prajitura la frigider 2-3 ore.
- Pregătim glazura, punând la baia de abur toate ingredientele, pana se topește ciocolata.Se amesteca bine și se toarnă deasupra prajiturii, când devine un sos gros și doar caldut.
- Se da la rece încă 2-3 ore, după care se îndepărtează partea detașabilă, trecând cu un cuțit pe părțile laterale ale prajiturii, se feliază și se decoreaza .
Comentarii