Ingrediente

Blat, pentru o tava de 20/20

  • 250 g crumbs Oreo
  • 100 g unt

Crema

  • 500 g smantana cu 32% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 75 g zahăr pudra
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte
  • 150 g nutella
  • 150 g lapte condensat

Glazura

  • 120 g ciocolata( amaruie+ lapte)
  • 90 g smantana 32% grăsime
  • 2 linguri ulei

Decor

  • Banuti de ciocolata albă Callebaut 

Instructiuni

Blat

  • Se mărunțește crumbsul, punându-le intr-o punga mai groasa și cu sucitorul trecem peste punga, sau se maruntesc in robot.Se toarnă untul topit și răcit peste biscuitii mărunțiti, se omogenizează și se formează blatul.
  • Pe un platou se asaza partea detașabilă a unei tavi de 20/20 , se toarnă compozitia de blat și se nivelează cu dosul unei linguri.Se da la rece, cât ne ocupam de crema.

Crema

  • Smantana se mixează cu zaharul pudra, pana obținem o frisca, nu foarte ferma.
  • Mascarpone și ricotta se mixează câteva secunde, cât sa se omogenizeze.
  • Frisca se toarnă peste crema de branza și se amesteca ușor cu o spatula.
  • Hidratăm și apoi topim gelatina in lapte.Când gelatina este topita ,se adauga peste ea,treptat, 3-4 linguri de crema.Se amesteca bine,iar aceasta gelatina se adauga in vasul cu crema,astfel nu vom avea cocoloașe in crema.
  • Împărțim crema in doua.
  • O parte se amesteca cu nutella,cealaltă jumătate, cu lapte condensat, amestecand ușor, cât se incorporeaza in crema, atât nutella, cât și laptele condensat.

Asamblare

  • Peste blatul ,care între timp s-a întărit in frigider, se toarnă crema cu nutella,se nivelează și se da la frigider câteva minute,sa se întărească puțin crema.
  • Se toarnă deasupra crema cu lapte condensat și lasam prajitura la frigider 2-3 ore.
  • Pregătim glazura, punând la baia de abur toate ingredientele, pana se topește ciocolata.Se amesteca bine și se toarnă deasupra prajiturii, când devine un sos gros și doar caldut.
  • Se da la rece încă 2-3 ore, după care se îndepărtează partea detașabilă, trecând cu un cuțit pe părțile laterale ale prajiturii, se feliază și se decoreaza .