Ingrediente

Pentru blaturi

  • Biscuiți petit Beurre 

Crema

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 50 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 250 g lapte condensat dulce
  • 200 g unt

Glazura neagră 

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 80 g smantana cu 30% grăsime
  • 2 linguri de ulei

Glazura galbena

  • 100 g ciocolata cu portocale
  • 50 g smantana cu 30% grăsime
  • 2 linguri ulei

Instructiuni

Crema

  • Se pune laptele la încălzit .
  • Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga amidonul și se omogenizează cu un tel foarte bine, pana amidonul este incorporat, fără cocoloase.
  • Se toarnă laptele cald, spre fierbinte, in fir subțire, peste amestecul de ou și amidon, amestecand mereu cu telul.
  • Peste acest amestec se adauga laptele condensat dulce și se omogenizează toată compozitia.
  • Se toarnă intr-un vas antiaderent și se pune la foc, pana compozitia se ingroasa, lăsând, sa fiarbă la foc mic 2-3 minute. In tot acest timp se amesteca mereu in crema, sa nu se prindă de vas.
  • Când crema este fiarta, se ia de pe foc si se adauga untul tăiat bucăți. Se amesteca energic, pana se incorporeaza tot untul.
  • Se acoperă crema cu folie alimentara, direct pe crema si se lasă la răcit, la temperatura camerei.
  • Crema, înainte de asamblarea prajiturii, se mixează 2-3 minute, pana devine spumoasa si aerată.

Asamblare

  • Pentru acest lucru,eu am folosit cadrul reglabil de 20/20 cm, care am mărit-o la 22/22 cm pentru a forma o baza cu biscuiți întregi.Cadrul  metalic l-am asezat direct pe o planșă de silicon.
  • Se asaza primul rând de biscuiti, se toarnă toată crema, se nivelează si se asaza al doilea rând de biscuiti.
  • Se acoperă cu folie alimentara și se pune la frigider, pentru câteva ore.
  • Când s-au inmuiat biscuitii  deasupra, vom face glazura.

Glazura

  • Ambele se fac la fel si o data.
  • Intr-un vas se pune ciocolata cu lapte, smantana si uleiul, la fel procedam cu ciocolata cu portocale( in alt vas) si se dau la microunde, câteva secunde, pana se topește ciocolata. Se amesteca energic in vasele cu ciocolata, pana obținem o crema uniformă, fără bucăți de ciocolata netopite.
  • Se scoate prajitura de la frigider, se îndepărtează folia de pe biscuiți si începem sa punem cate doua linguri de glazura, in mijloc, alternând ciocolata neagră si ciocolata cu portocale.
  • Când am terminat ambele creme de ciocolata, se ia planșă, sau platoul pe care am asamblat prajitura si înclinam in toate părțile, pentru a se uniformiza glazura.
  • Se da la frigider 2-3 ore, pana se întărește glazura , apoi îndepărtăm cadrul metalic, trecând cu un cuțit pe margine, pentru a se desprinde ușor de prajitura, apoi se feliază.
  • Ciocolata folosită este Callebaut, iar smantana este pasteurizată ,din gama rustic.