Ingrediente

  • 250-300 g biscuiți ( am folosit petit beurre integrali cu unt)

Crema

  • 200 g mascarpone
  • 250 g smantana cu 30% grăsime
  • 300 g lapte condensat caramelizat( din comerț)

Decor

  • Ciocolata cu lapte Callebaut , decorațiuni , din comerț 

Instructiuni

 

  • Pentru aceasta prajitura, mai mult timp îți ia , s-o montezi, efectiv faci crema și gata.
  • Pentru crema ingredientele trebuie sa fie reci.
  • Se mixează smantana cu mascarpone, când începe ,sa facă valuri, adăugăm laptele condensat caramelizat și se mixează , pana obținem o crema ferma.

Asamblare

  • Pe un platou se aseaza forma detașabilă , a unei tavi de 20/20.Ungem platoul din loc in loc, cu putina crema, pentru a face aderentă primul strat de biscuiți .
  • Așezăm rânduri de biscuiți și crema( eu am folosit 200 g crema pe fiecare rând de biscuiți), pana terminam crema, iar ultimul rând de biscuiți se unge și aceste cu restul de crema.Se nivelează, iar prajitura se lasă intr-o camera mai răcoroasă , pentru a se înmuia biscuitii, pe care eu nu i-am însiropat, fiind foarte subtiri.
  • După câteva ore, verificăm prajitura cu o scobitoare, iar dacă pătrunde ușor, înseamnă ca biscuitii s-au inmuiat.
  • Se da la frigider 2-3 ore, după care se ornează și se feliază.
  • Simpla, ușoară și gustoasa.
  • Crema poate fi diversa: frisca, cu ciocolata, fructe, după gust, sau adaptata cu ce avem prin frigider, la fel și biscuitii , dar dacă sunt mai groși , atunci trebuie însiropați .