Ingrediente
- 250-300 g biscuiți ( am folosit petit beurre integrali cu unt)
Crema
- 200 g mascarpone
- 250 g smantana cu 30% grăsime
- 300 g lapte condensat caramelizat( din comerț)
Decor
- Ciocolata cu lapte Callebaut , decorațiuni , din comerț
Instructiuni
- Pentru aceasta prajitura, mai mult timp îți ia , s-o montezi, efectiv faci crema și gata.
- Pentru crema ingredientele trebuie sa fie reci.
- Se mixează smantana cu mascarpone, când începe ,sa facă valuri, adăugăm laptele condensat caramelizat și se mixează , pana obținem o crema ferma.
Asamblare
- Pe un platou se aseaza forma detașabilă , a unei tavi de 20/20.Ungem platoul din loc in loc, cu putina crema, pentru a face aderentă primul strat de biscuiți .
- Așezăm rânduri de biscuiți și crema( eu am folosit 200 g crema pe fiecare rând de biscuiți), pana terminam crema, iar ultimul rând de biscuiți se unge și aceste cu restul de crema.Se nivelează, iar prajitura se lasă intr-o camera mai răcoroasă , pentru a se înmuia biscuitii, pe care eu nu i-am însiropat, fiind foarte subtiri.
- După câteva ore, verificăm prajitura cu o scobitoare, iar dacă pătrunde ușor, înseamnă ca biscuitii s-au inmuiat.
- Se da la frigider 2-3 ore, după care se ornează și se feliază.
- Simpla, ușoară și gustoasa.
- Crema poate fi diversa: frisca, cu ciocolata, fructe, după gust, sau adaptata cu ce avem prin frigider, la fel și biscuitii , dar dacă sunt mai groși , atunci trebuie însiropați .
Comentarii