Pentru această plăcintă avem nevoie de un pachet de foi fine de plăcinte, iar cele mai bune sunt cele refrigerate. Dacă folosim foi congelate, avem toate șansele ca, foile să fie lipite între ele și să nu se desfacă foaie cu foaie.
Iaurtul grecesc și zahărul se pun într-un vas încăpător și se amestecă cu telul.
Ouăle și sarea se bat împreună, apoi se toarnă peste iaurt.
Se amestecă folosind telul, adăugând pe rând amidonul, extractul de vanilie și la final stafidele.
Se pune la topit 70-80 g unt, din cantitatea de 110 grame.
O tavă la dimensiunea foilor se unge din belșug cu unt solid.
Se așază prima foaie și se unge cu unt topit. Suprapunem alte două foi, unse și acestea cu unt topit și se întinde 1/3 din compoziția de iaurt.
Continuăm procedeul cu alte trei foi unse fiecare cu unt topit, apoi crema de iaurt, încă trei foi și restul de cremă.
La final se pun restul de foi unse cu unt, cu excepția ultimei foi care va fi neunsa.
Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 35-40 minute.
Când plăcintă este rumenită pe margini, se scoate din cuptor, se pun deasupra bucăți de unt solid și se dă iar la cuptor pentru încă 5-6 minute, până se topește untul, iar ultimul strat de foi este rumenit.
Se scoate tava din cuptor, se acoperă plăcintă cu un prosop și se lasă, până se răcește.
Plăcintă rece se feliază și se servește presărată cu zahăr pudră.
Comentarii