Pregătim de tava cu diametrul de 30 cm, care se unge cu unt din belsug. Eu am folosit o forma de tuci, dar se poate înlocui cu orice tava mai mare care, după caz, se unge cu unt, sau se tapetează cu hârtie de copt.
Se lucrează fiecare foaie de placinta separat.
Se ung cu unt topit, se presara câteva fructe congelate pe ea, apoi incepem sa le pliem, in forma de acordeon. Pliurile trebuie, sa fie mai mici decât înălțimea formei.
In galeria foto sunt imagini, cu modul de pliere a foilor.
Fiecare foaie pliata se asaza in tava, începând din marginea ei și terminand la mijloc. Vom obtine o forma de spirala.
Se lasă tava deoparte și se face crema.
Se porneste cuptorul la 170 grade.
Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea, esența de vanilie și amidonul. Se amesteca bine cu telul, sau cu blenderul de mâna, apoi se adauga laptele rece.
Amestecul se toarnă in tava, având grija, sa pătrundă prin toate pliurile foilor.
Deasupra (optional) se presara fulgi de migdale.
Tava se da in cuptorul fierbinte, la 170 grade, caldura sus-jos, pentru 20 minute, apoi se scade temperatura la 160 grade, caldura sus-jos și ventilatie. Placinta este gata, când este rumenita deasupra și trece testul scobitorii.
Se lasă la răcit in tava și se servește pudrată cu zahăr pudra vanilat.
Comentarii