Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta fillo (400 g)
- 100 g unt topit și răcit
- 300 g visine congelate fără sâmburi
- 7 oua
- 700 ml lapte
- 220 g zahăr
- 1 lingura esența gel de vanilie
- 5 g sare
- 30 g amidon alimentar de porumb
- 50 g fulgi de migdale (optional)
Instructiuni
- Pregătim de tava cu diametrul de 30 cm, care se unge cu unt din belsug. Eu am folosit o forma de tuci, dar se poate înlocui cu orice tava mai mare care, după caz, se unge cu unt, sau se tapetează cu hârtie de copt.
- Se lucrează fiecare foaie de placinta separat.
- Se ung cu unt topit, se presara câteva fructe congelate pe ea, apoi incepem sa le pliem, in forma de acordeon. Pliurile trebuie, sa fie mai mici decât înălțimea formei.
- In galeria foto sunt imagini, cu modul de pliere a foilor.
- Fiecare foaie pliata se asaza in tava, începând din marginea ei și terminand la mijloc. Vom obtine o forma de spirala.
- Se lasă tava deoparte și se face crema.
- Se porneste cuptorul la 170 grade.
- Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea, esența de vanilie și amidonul. Se amesteca bine cu telul, sau cu blenderul de mâna, apoi se adauga laptele rece.
- Amestecul se toarnă in tava, având grija, sa pătrundă prin toate pliurile foilor.
- Deasupra (optional) se presara fulgi de migdale.
- Tava se da in cuptorul fierbinte, la 170 grade, caldura sus-jos, pentru 20 minute, apoi se scade temperatura la 160 grade, caldura sus-jos și ventilatie. Placinta este gata, când este rumenita deasupra și trece testul scobitorii.
- Se lasă la răcit in tava și se servește pudrată cu zahăr pudra vanilat.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii