Ingrediente

  • 4 ouă+ 1 albus 
  • 70 g indulcitor (eritritol)
  • 1 praf de sare
  • 500 g brânză de vaci degresata cu 0,5% grăsime
  • 100 ml lapte semidegresat
  • 1 plic budincă de vanilie (40 grame)
  • Arome la alegere și după gust (vanilie, rom)

Toping

  • Dulceață din fructe goji uscate

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 175 grade.
  • O tavă de 22/24 cm se tapetează cu hârtie de copt.
  • Ouăle și albușul (l-am adăugat ca, era stingher prin frigider) se mixează cu praful de sare și îndulcitorul, până se topește îndulcitorul.
  • Se adaugă pe rând brânza, laptele și praful de budincă, mixând scurt.
  • Compoziția care este destul de moale se toarnă în tavă și se dă la cuptor pentru 30-32 minute, însă dupa 20 de minute tava se acoperă cu hârtie de copt, să nu se rumenească prea tare deasupra.
  • Când plăcintă este coaptă, se închide căldura și se lasă ușa cuptorului întredeschisă, lăsând tava în cuptor, până se răcește.
  • Între timp se pun fructe goji uscate la fiert cu apă, cat să le acopere. Se fierb, până capătă consistență dulceții.
  • Plăcinta se servește simplă, pudrată cu lapte praf degresat, sau cu toping de dulceață.
  • Se consumă în două zile de croazieră, având tolerat amidonul din budincă (20 g amidon=1 tolerat).