Ingrediente

  • 650 g buchete de conopida
  • 100 ml lapte
  • 40 g unt
  • Sare, piper, sau alte condimente la alegere

Instructiuni

O mâncare pe cât de simpla, pe atât de gustoasa, fiind o garnitura perfecta pentru diferite fripturi, înlocuind cu succes clasicul piure de cartofi. In afara de gustul diferit al piureului de conopida, acesta are un atu in plus si anume, ca este mult mai catifelat si fin.

  • Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare. Dacă infingem o scobitoare in mijlocul unui buchet, ea trebuie, sa între ușor.
  • Dupa ce au fiert, se scot cu paleta și se pun direct in vasul blenderului. Tot acum, pentru a fi procesate mai ușor, se adauga laptele caldut. Se blenduiesc, pana obținem o pasta fina.
  • Se adauga untul, se potrivește gustul cu sare, piper, nucsoara, sau alte condimente la alegere.
  • Se adauga lapte, in funcție de cât de consistent, ne dorim piureul.
  • Simplu si gustos!