Ingrediente

  • 70 g stafide
  • 200 g brânza proaspăta de vaci
  • 2 oua
  • 70 g smantana
  • 100 g unt fără sare
  • 5 g praf de copt
  • 175-180 g făina integrala de grâu
  • 1/2 lingurița extract natural de vanilie

Instructiuni

  • Stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte, timp de 10 minute.
  • Făina și praful de copt se amesteca și se cern împreuna.
  • Untul se încălzește timp de 30 secunde in cuptorul cu microunde, sau se lasă la temperatura camerei, pana devine moale.
  • In vasul blenderului vertical se pune branza, smantana și stafidele înmuiate și scurse de apa. Se pasează 2-3 minute, apoi se adauga ouale și continuam, sa pasăm compozitia, pana ce, stafidele sunt pasate complet.
  • Turnam compozitia in alt vas și adăugăm amestecul de faina cernut. Se amesteca cu o lingura, pana se incorporeaza faina, adăugăm untul moale și-l incorporam in compoziție, amestecand tot cu o lingura.
  • Pentru aroma, optional se pune 1/2 lingurița extract natural de vanilie,
  • Dacă se gusta din compoziție, se va simți o tenta amaruie, asta din cauza făinii integrale, dar gustul va dispărea la copt.
  • Se pregătesc doua tavi mari, asezand hârtie de copt pe ele.
  • Compoziția se pune in posh cu dui rotund de 1 cm și se formează piscoturile, la lungimea dorita, direct pe hârtie și cu distanță între ele. Se formează toate piscoturile odata, pentru a nu se întări untul in compoziție, ca va fi mai dificil de lucrat cu el.
  • Se coc timp de 18-20 de minute, la 170 grade, sau pana când se rumenesc ușor.
  • Piscoturile coapte se iau de pe hârtie și se răcesc pe un grătar.
  • Sunt moi, pufoase, gustoase, ideale pentru copii, la diversificare, când au deja dintisori și pot musca ușor din ele (11 luni-1 an).