Stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte, timp de 10 minute.
Făina și praful de copt se amesteca și se cern împreuna.
Untul se încălzește timp de 30 secunde in cuptorul cu microunde, sau se lasă la temperatura camerei, pana devine moale.
In vasul blenderului vertical se pune branza, smantana și stafidele înmuiate și scurse de apa. Se pasează 2-3 minute, apoi se adauga ouale și continuam, sa pasăm compozitia, pana ce, stafidele sunt pasate complet.
Turnam compozitia in alt vas și adăugăm amestecul de faina cernut. Se amesteca cu o lingura, pana se incorporeaza faina, adăugăm untul moale și-l incorporam in compoziție, amestecand tot cu o lingura.
Pentru aroma, optional se pune 1/2 lingurița extract natural de vanilie,
Dacă se gusta din compoziție, se va simți o tenta amaruie, asta din cauza făinii integrale, dar gustul va dispărea la copt.
Se pregătesc doua tavi mari, asezand hârtie de copt pe ele.
Compoziția se pune in posh cu dui rotund de 1 cm și se formează piscoturile, la lungimea dorita, direct pe hârtie și cu distanță între ele. Se formează toate piscoturile odata, pentru a nu se întări untul in compoziție, ca va fi mai dificil de lucrat cu el.
Se coc timp de 18-20 de minute, la 170 grade, sau pana când se rumenesc ușor.
Piscoturile coapte se iau de pe hârtie și se răcesc pe un grătar.
Sunt moi, pufoase, gustoase, ideale pentru copii, la diversificare, când au deja dintisori și pot musca ușor din ele (11 luni-1 an).
Comentarii