Ingrediente
- 70 g stafide
- 200 g brânza proaspăta de vaci
- 2 oua
- 70 g smantana
- 100 g unt fără sare
- 5 g praf de copt
- 175-180 g făina integrala de grâu
- 1/2 lingurița extract natural de vanilie
Instructiuni
- Stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte, timp de 10 minute.
- Făina și praful de copt se amesteca și se cern împreuna.
- Untul se încălzește timp de 30 secunde in cuptorul cu microunde, sau se lasă la temperatura camerei, pana devine moale.
- In vasul blenderului vertical se pune branza, smantana și stafidele înmuiate și scurse de apa. Se pasează 2-3 minute, apoi se adauga ouale și continuam, sa pasăm compozitia, pana ce, stafidele sunt pasate complet.
- Turnam compozitia in alt vas și adăugăm amestecul de faina cernut. Se amesteca cu o lingura, pana se incorporeaza faina, adăugăm untul moale și-l incorporam in compoziție, amestecand tot cu o lingura.
- Pentru aroma, optional se pune 1/2 lingurița extract natural de vanilie,
- Dacă se gusta din compoziție, se va simți o tenta amaruie, asta din cauza făinii integrale, dar gustul va dispărea la copt.
- Se pregătesc doua tavi mari, asezand hârtie de copt pe ele.
- Compoziția se pune in posh cu dui rotund de 1 cm și se formează piscoturile, la lungimea dorita, direct pe hârtie și cu distanță între ele. Se formează toate piscoturile odata, pentru a nu se întări untul in compoziție, ca va fi mai dificil de lucrat cu el.
- Se coc timp de 18-20 de minute, la 170 grade, sau pana când se rumenesc ușor.
- Piscoturile coapte se iau de pe hârtie și se răcesc pe un grătar.
- Sunt moi, pufoase, gustoase, ideale pentru copii, la diversificare, când au deja dintisori și pot musca ușor din ele (11 luni-1 an).
Comentarii