Ingrediente

  • 150 g bulgur
  • 300 ml supa de pasare
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 fir praz, partea albă 
    2 căței usturoi
  • 1 morcov
  • 100 g roșii tocate din conserva
  • 1 ardei kapia copt( sau pasta de ardei, o lingura)
  • 1 lingura sos de rodie
  • Sare, piper, pătrunjel 

 

Instructiuni

 

  • Prazul se toaca mărunt, morcovul se da pe răzătoarea mică,usturoiul curățat se feliază subțire.
  • Intr-un vas antiaderent punem legumele, uleiul, sare și putina albă.Le fierbem innabusit, sub capac, pana se evapora apa.Adăugăm ardeiul kapia tocat mărunt,pasta de roșii tocate și supa de pasare.
  • Între timp clatim bulgurul cu apa rece.
  • Când lichidul din vas începe sa fiarbă , adăugăm bulgurul și gătim la foc moderat( 12-15 minute), pana bulgurul absoarbe tot lichidul.Oprim focul,adaugam pătrunjel tocat, sosul de rodie și lasam vasul acoperit încă 10 minute.