Ingrediente
- 150 g bulgur
- 300 ml supa de pasare
- 3 linguri ulei masline
- 1 fir praz, partea albă
2 căței usturoi - 1 morcov
- 100 g roșii tocate din conserva
- 1 ardei kapia copt( sau pasta de ardei, o lingura)
- 1 lingura sos de rodie
- Sare, piper, pătrunjel
Instructiuni
- Prazul se toaca mărunt, morcovul se da pe răzătoarea mică,usturoiul curățat se feliază subțire.
- Intr-un vas antiaderent punem legumele, uleiul, sare și putina albă.Le fierbem innabusit, sub capac, pana se evapora apa.Adăugăm ardeiul kapia tocat mărunt,pasta de roșii tocate și supa de pasare.
- Între timp clatim bulgurul cu apa rece.
- Când lichidul din vas începe sa fiarbă , adăugăm bulgurul și gătim la foc moderat( 12-15 minute), pana bulgurul absoarbe tot lichidul.Oprim focul,adaugam pătrunjel tocat, sosul de rodie și lasam vasul acoperit încă 10 minute.
Comentarii