Se desprinde carnea de pe osul pieptului și se taie cubulețe, apoi se pune într-un vas, se toarnă apă rece și sarea. Se lasă la temperatura camerei 2-3 ore.
Înainte de a pregăti orezul, acesta se spală în 5-6 rânduri de apă, apoi se lasă la inmuiat în apă călduță timp de 35-40 minute.
Carnea se scurge de apă, se tamponează cu prosoape de hârtie, să absoarbă surplusul de apă și se pune la prăjit, până se se rumenește pe toate părțile. Se scoate carnea rumenită pe o farfurie și se pune deoparte.
Între timp se curăță ceapă și usturoiul, apoi se toacă mărunt.
Roșiile se curăță de coajă și se taie cubulețe.
În tigaia în care s-a prăjit carnea, se călește ceapa, se adaugă usturoiul, apoi roșiile tocate. Se lasă pe foc 3-4 minute.
Se scurge orezul de apă și se adaugă peste conținutul din tigaie, lăsând la călit 2-3 minute.
Încorporăm in orez pasta de tomate și boia, apoi turnăm supă.
Când începe să fiarbă, se pune pieptul de curcan rumenit.
Se lasă la fiert 15-16 minute, la foc mic, cu capac pus peste vas. Se amestecă în vas de câteva ori.
După ce fierbe 15-16 minute, orezul va fi aldente, iar în vas va fi destul lichid.
Se presară pătrunjel proaspăt tocat, se acoperă vasul cu capac, iar peste capac se pune un prosop de bucătărie.
Se lasă la odihnă încă 15-20 minute, timp în care orezul va absorbi restul de lichid din vas.
Comentarii