Ingrediente

750 g piept curcan
2 lingurițe sos worcester
2 lingurițe sos soia Teriyaki
1/2 lingurița curry
1 vârf lingurița fulgi ardei iuți
Sare
2-3 linguri ulei masline

Legume cu orez
1 morcov
1 ceapa
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
2 căței usturoi
Sare
Roșii cherry
2-3 linguri ulei masline
300 g orez roșu

 

Instructiuni

Pieptul de curcan se taie bucăți mici și se caleste la foc iute in uleiul de masline, pana se albește.Se acoperă vasul cu capac și gătim carnea la foc mediu.La final adăugăm sosurile și condimentele.

Orezul spalat( 300 g= 1 cana), se fierbe in 4 căni de apa, circa 35-40 minute.
Sotam legumele in ulei, intr-o tigaie antiaderenta,la foc iute,întâi morcovul ( tăiat bastonașe) și usturoiul feliat.Adăugăm ceapa tăiată julien, ardeii tăiați felii, iar la final roșiile cherry și sare, după gust.Legumele se gătesc al dente.
Orezul fiert se scurge de apa, se adauga peste legumele sotate, se incorporeaza ușor, fără a amesteca in exces și se lasa pe foc 1-2 minute.