Ingrediente

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 fire apio
  • 1 ardei gras roșu, sau o lingura pasta de ardei tocati
  • 250 g paste orzisor
  • 500 ml apa
  • 200 g spanac congelat, sau proaspăt
  • 50 g parmezan
  • 1 cub de unt
  • In plus 200-300 ml apa

Instructiuni

  • Intr-un vas antiaderent se pune uleiul, ceapa tocata, firele de apio taiate mărunt, ardeiul gras și putina sare. Se calesc la foc mic, pana devin translucide.
  • Se adauga pastele, apoi 500 ml apa calda.
  • Se lasă la fiert, pana se absoarbe tot lichidul. In acest moment pastele sunt încă tari, așa ca, se adauga in continuare apa calda, lăsând sa fiarbă, pana ajunge la consistenta dorita, al dente, sau gătite complet. Se amesteca mereu, sa nu se prindă pastele de vas, iar focul sa fie mic spre mediu.
  • Spre final se pune spanacul, gatindu-le 4-5 minute.
  • Se oprește focul, se incorporeaza untul și parmezanul, se condimentează cu sare și piper si se acoperă vasul cu capac.
  • Se lasă încă 5-6 minute înainte de servire. Pot fi consumate ca atare, sau garnitura pentru friptura de porc, pasare, vita.