Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 4 rădăcini de păstârnac 
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 1 lingură ulei de măsline

Pentru glazură 

  • 1 lingură cu vârf muștar dijon 
  • 1 lingură miere 
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

Instructiuni

  • Rădăcinoasele se curăță, se spală și se feliază în lung, în patru, șase bucăți, în funcție de mărimea lor.
  • Se presară sare, piper, ulei de măsline și se amestecă bine.
  • Se așază într-un singur strat, în tava mare de la aragaz, pe care se pune hârtie de copt.
  • Tavă se dă la cuptor pentru 25-30 minute, la 180 grade, până intră scobitoarea ușor în legume.
  • Între timp se pun într-un bol mierea, muștarul, uleiul de măsline și se omogenizează.
  • Se scoate tava din cuptor, se toarnă glazură și se amestecă, ajutându-ne de o paletă, să fie unse toate bucățile de legume.
  • Se dă tava iar la cuptor pentru încă 10 minute.
  • Legumele gratinate se pun pe o farfurie și se presară pătrunjel verde.
  • Sunt o garnitură ideală pentru fripturi.
  • Eu am folosit muștar Dijon cu semințe, în lipsa celui clasic, dar gustul este la fel de bun.
  • Se ajustează cantitatea de rădăcinoase, în funcție de numărul persoanelor de la masă, însă ele sunt delicioase atât caldă, cat și reci.