Ingrediente
- 4 morcovi
- 4 rădăcini de păstârnac
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
- 1 lingură ulei de măsline
Pentru glazură
- 1 lingură cu vârf muștar dijon
- 1 lingură miere
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
Instructiuni
- Rădăcinoasele se curăță, se spală și se feliază în lung, în patru, șase bucăți, în funcție de mărimea lor.
- Se presară sare, piper, ulei de măsline și se amestecă bine.
- Se așază într-un singur strat, în tava mare de la aragaz, pe care se pune hârtie de copt.
- Tavă se dă la cuptor pentru 25-30 minute, la 180 grade, până intră scobitoarea ușor în legume.
- Între timp se pun într-un bol mierea, muștarul, uleiul de măsline și se omogenizează.
- Se scoate tava din cuptor, se toarnă glazură și se amestecă, ajutându-ne de o paletă, să fie unse toate bucățile de legume.
- Se dă tava iar la cuptor pentru încă 10 minute.
- Legumele gratinate se pun pe o farfurie și se presară pătrunjel verde.
- Sunt o garnitură ideală pentru fripturi.
- Eu am folosit muștar Dijon cu semințe, în lipsa celui clasic, dar gustul este la fel de bun.
- Se ajustează cantitatea de rădăcinoase, în funcție de numărul persoanelor de la masă, însă ele sunt delicioase atât caldă, cat și reci.
Comentarii