Ingrediente

Pentru o porție 

  • 1 păstârnac potrivit ca mărime
  • 1 lingurița ulei de masline
  • 1 lingurița parmezan
  • Sare, piper, boia dulce
  • 1 cățel usturoi

Instructiuni

  • Pastarnacul se curată de coaja, se spală și se taie pe lung, in felii potrivite.
  • Se pulverizează puțin ulei de masline peste felii, se condimentează cu sare, piper și boia dulce, apoi se presara parmezan și usturoiul trecut prin presa. Se amesteca totul foarte bine, pentru a fi condimentat fiecare felie de păstârnac.
  • Se asaza in tava pe hârtie de copt si se dau la cuptor, 200 grade, cam 20 minute, pana intra scobitoarea ușor in felii.
  • Sunt foarte delicioase, ușor dulci, se fac mai repede decât cartofii, dar sunt și o varianta mai sănătoasă!
  • Se pot consuma simpli, când avem pofta de ceva de ronțăit, sau garnitura lângă o bucata de carne.