Ingrediente
Pentru o porție
- 1 păstârnac potrivit ca mărime
- 1 lingurița ulei de masline
- 1 lingurița parmezan
- Sare, piper, boia dulce
- 1 cățel usturoi
Instructiuni
- Pastarnacul se curată de coaja, se spală și se taie pe lung, in felii potrivite.
- Se pulverizează puțin ulei de masline peste felii, se condimentează cu sare, piper și boia dulce, apoi se presara parmezan și usturoiul trecut prin presa. Se amesteca totul foarte bine, pentru a fi condimentat fiecare felie de păstârnac.
- Se asaza in tava pe hârtie de copt si se dau la cuptor, 200 grade, cam 20 minute, pana intra scobitoarea ușor in felii.
- Sunt foarte delicioase, ușor dulci, se fac mai repede decât cartofii, dar sunt și o varianta mai sănătoasă!
- Se pot consuma simpli, când avem pofta de ceva de ronțăit, sau garnitura lângă o bucata de carne.
Comentarii