Ingrediente
- 750 g păstăi galbene late
- 350 g roșii
- 1 ceapă mare
- 7-8 căței usturoi
- 2 legături de mărar
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 cană apă (opțional)
- Sare, piper, boia dulce
Instructiuni
- Păstăile se spală și se taie la capete. Pentru un aspect mai plăcut, le lăsăm întregi, chiar dacă e mai greu de amestecat în vas, fiind destul de lungi.
- Roșiile coapte foarte bine, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
- Păstăile și roșiile au fost cantarite, după ce au fost curățate.
- Într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul la încins și se călește ceapa tocată mărunt, la foc mic. Se presară puțină sare, iar când devine translucidă, se adaugă 3 căței de usturoi curățați și tocați mărunt. Se călește usturoiul câteva secunde, apoi se adaugă păstăile și roșiile.
- Se amestecă în tigaie, se presară puțină sare și se acoperă cu capac.
- Se gătește la foc mic, până se înmoaie păstăile. Dacă scade sucul de roșii, iar păstăile sunt încă tari, se adaugă un pahar cu apă și se gătesc la foc mic, până sunt moi, sau cat ne plac nouă, să fie gătite păstăile.
- La final se pun 4-5 căței usturoi trecuti prin presă, sare, piper și boia dulce după gust și se presară mărar proaspăt tocat.
- Se oprește focul, se acoperă vasul și se lasă 7-8 minute, să se așeze aromele.
- Aceste păstăi sunt delicioase calde, dar și reci, atât mâncate simple, ca mâncare de post și nu numai, dar sunt excelente și garnitura lângă diverse cărnuri gătite pe grill, sau grătar.
Comentarii