Ingrediente

  • 320 g piept de curcan (partea moale de lângă os)
  • 200 g ficatei de pasare
  • 50 g unt fără sare
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri de smantana 

Instructiuni

  • Pieptul de curcan se spală și se taie bucăți mai mici, iar ficateii se spală bine.
  • Ceapa și morcovii curatati, se taie bucăți mari.
  • Pentru gatit am folosit multicookerul, dar se poate înlocui cu un vas antiaderent.
  • Se pun in vas toate ingredientele (fără smantana) și se gătesc la foc mic, cu vasul acoperit cu capac, pana se înmoaie legumele și carnea. Folosim focul mic, pentru a se gati toate, in suc propriu, fără a folosi apa, sau supa.
  • Când carnea și legumele sunt gătite, iar in vas s-a format un sos, fara lichid, evitand sa prajim carnea și legumele in unt, se transfera totul in alt vas și se pasează, cât este încă fierbinte, cu blenderul vertical, pana obținem o pasta fina. La final se pune smantana, mixând, pana se incorporeaza in pasta.
  • Pentru copii, la diversificare, dacă nu au început, sa consume sare, nu se condimentează pasta. La început se adauga in supa, sau piureuri de legume, apoi se consuma cu bucăți de pâine, orez, sau alte mâncăruri, specifice vârstei copilului. La fel, dacă este prea multă pasta, se porționează in caserole și se păstrează la congelator.
  • Pentru adulti, se pune sare, piper, putina nucsoara, având gust de pate, dar mai puțin pronunțat de ficat.
  • Pieptul de curcan se poate inlocui cu pulpe de pasare.