Ingrediente
Blat
- 2 oua
- 35 g unt topit și răcit
- 30 g zahăr
- 40 g făina
Umplutura
- 600 g smantana cu 40% grăsime
- 150 g stafide aurii
- 5 oua
- 150 g zahăr
- 40 g amidon
- esenta de vanilie
Instructiuni
- Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
- Se pune smantana la scurs pentru câteva ore( intr-un vas mai larg se asaza un strat generos de mălai, peste acesta se pune un tifon împăturit in patru, iar peste tifon se toarnă smantana.Mălaiul v-a absorbi umiditatea din smantana).
Blat
- Tava detașabilă de 23 cm
- Prima data se pun stafidele la inmuiat in rom.
- Albușurile cu un praf de sare, se mixează spuma .
- Gălbenușurile și zaharul se vor mixa, pana se topește zaharul, iar gălbenușurile se vor deschide la culoare.Se toarnă untul in fir subțire, mixând pana se incorporeaza tot untul.
- Peste gălbenușuri adăugăm albușurile spuma și le incorporam cu o spatula.
- Adăugăm făina cernută și cu spatula amestecam ușor.
- Așezăm hârtie de copt pe fundul tavii, iar in interior punem o banda de hârtie de copt mai înaltă decât tava.
- Turnam compozitia in tava in strat uniform, fiind subțire se coace 10-12 minute la 140 grade (blatul trebuie doar sa se întărească).
Umplutura
- Albușurile se mixează, pana obținem o bezea ferma.
- Gălbenușurile, un praf de sare și zaharul le mixam, pana obținem o crema deschisă la culoare și zaharul este topit.Adăugăm esența de vanilie, după care adăugăm smantana scursa, mixând doar cât o incorporam in crema de gălbenușuri.La final se pune amidonul, folosind tot mixerul pentru a-l incorpora.
- Peste aceasta compoziție adăugăm in trei transe albușurile spuma, amestecand ușor cu o spatula, iar la final stafidele înmuiate.
- Turnam compozitia peste blat, dam tava la cuptor pentru o ora și 10 minute, la temperatura de 160-170 grade, in funcție de cum se rumenește pasca deasupra. Se face și testul scobitorii.
- Când pasca este coaptă, se scoate din cuptor și se lasă 10-15 minute in tava, după care se desprinde inelul, se îndepărtează hârtia care a fost pe margine ,după care se ia pasca cu tot cu hârtia de jos și se pune pe un fund de lemn.
- Când s-a răcit complet se îndepărtează și hârtia pe care a stat pasca.
- Se feliază după 4-5 ore.
Comentarii