Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 35 g unt topit și răcit
  • 30 g zahăr
  • 40 g făina

Umplutura

  • 600 g smantana cu 40% grăsime
  • 150 g stafide aurii
  • 5 oua
  • 150 g zahăr
  • 40 g amidon
  • esenta de vanilie

Instructiuni

  • Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
  • Se pune smantana la scurs pentru câteva ore( intr-un vas mai larg se asaza un strat generos de mălai, peste acesta se pune un tifon împăturit in patru, iar peste tifon se toarnă smantana.Mălaiul v-a absorbi umiditatea din smantana).

Blat

  • Tava detașabilă de 23 cm
  • Prima data se pun stafidele la inmuiat in rom.
  • Albușurile cu un praf de sare, se mixează spuma .
  • Gălbenușurile și zaharul se vor mixa, pana se topește zaharul, iar gălbenușurile se vor deschide la culoare.Se toarnă untul in fir subțire, mixând pana se incorporeaza tot untul.
  • Peste gălbenușuri adăugăm albușurile spuma și le incorporam cu o spatula.
  • Adăugăm făina cernută și cu spatula amestecam ușor.
  • Așezăm hârtie de copt pe fundul tavii, iar in interior punem o banda de hârtie de copt mai înaltă decât tava.
  • Turnam compozitia in tava in strat uniform, fiind subțire se coace 10-12 minute la 140 grade (blatul trebuie doar sa se întărească).

Umplutura

  • Albușurile se mixează, pana obținem o bezea ferma.
  • Gălbenușurile, un praf de sare și zaharul le mixam, pana obținem o crema deschisă la culoare și zaharul este topit.Adăugăm esența de vanilie, după care adăugăm smantana scursa, mixând doar cât o incorporam in crema de gălbenușuri.La final se pune amidonul, folosind tot mixerul pentru a-l incorpora.
  • Peste aceasta compoziție adăugăm in trei transe albușurile spuma, amestecand ușor cu o spatula, iar la final stafidele înmuiate.
  • Turnam compozitia peste blat, dam tava la cuptor pentru o ora și 10 minute, la temperatura de 160-170 grade, in funcție de cum se rumenește pasca deasupra. Se face și testul scobitorii.
  • Când pasca este coaptă, se scoate din cuptor și se lasă 10-15 minute in tava, după care se desprinde inelul, se îndepărtează hârtia care a fost pe margine ,după care se ia pasca cu tot cu hârtia de jos și se pune pe un fund de lemn.
  • Când s-a răcit complet se îndepărtează și hârtia pe care a stat pasca.
  • Se feliază după 4-5 ore.