Ingrediente
Blat
- 2 oua
 - 35 g unt topit și răcit
 - 30 g zahăr
 - 40 g făina
 
Umplutura
- 600 g smantana cu 40% grăsime
 - 150 g stafide aurii
 - 5 oua
 - 150 g zahăr
 - 40 g amidon
 - esenta de vanilie
 
Instructiuni
- Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
 - Se pune smantana la scurs pentru câteva ore( intr-un vas mai larg se asaza un strat generos de mălai, peste acesta se pune un tifon împăturit in patru, iar peste tifon se toarnă smantana.Mălaiul v-a absorbi umiditatea din smantana).
 
Blat
- Tava detașabilă de 23 cm
 - Prima data se pun stafidele la inmuiat in rom.
 - Albușurile cu un praf de sare, se mixează spuma .
 - Gălbenușurile și zaharul se vor mixa, pana se topește zaharul, iar gălbenușurile se vor deschide la culoare.Se toarnă untul in fir subțire, mixând pana se incorporeaza tot untul.
 - Peste gălbenușuri adăugăm albușurile spuma și le incorporam cu o spatula.
 - Adăugăm făina cernută și cu spatula amestecam ușor.
 - Așezăm hârtie de copt pe fundul tavii, iar in interior punem o banda de hârtie de copt mai înaltă decât tava.
 - Turnam compozitia in tava in strat uniform, fiind subțire se coace 10-12 minute la 140 grade (blatul trebuie doar sa se întărească).
 
Umplutura
- Albușurile se mixează, pana obținem o bezea ferma.
 - Gălbenușurile, un praf de sare și zaharul le mixam, pana obținem o crema deschisă la culoare și zaharul este topit.Adăugăm esența de vanilie, după care adăugăm smantana scursa, mixând doar cât o incorporam in crema de gălbenușuri.La final se pune amidonul, folosind tot mixerul pentru a-l incorpora.
 - Peste aceasta compoziție adăugăm in trei transe albușurile spuma, amestecand ușor cu o spatula, iar la final stafidele înmuiate.
 - Turnam compozitia peste blat, dam tava la cuptor pentru o ora și 10 minute, la temperatura de 160-170 grade, in funcție de cum se rumenește pasca deasupra. Se face și testul scobitorii.
 - Când pasca este coaptă, se scoate din cuptor și se lasă 10-15 minute in tava, după care se desprinde inelul, se îndepărtează hârtia care a fost pe margine ,după care se ia pasca cu tot cu hârtia de jos și se pune pe un fund de lemn.
 - Când s-a răcit complet se îndepărtează și hârtia pe care a stat pasca.
 - Se feliază după 4-5 ore.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
Comentarii