Ingrediente
- 600 g branza proaspăta de vaci
 - 250 g smantana cu 35% grăsime
 - 5 oua
 - 200 g zahăr
 - 50 g griș
 - 35 g unt la temperatura camerei
 - 200 g stafide aurii
 - 1 praf sare
 - 1 ou pentru uns pasca
 - Esența rom și vanilie
 - Fulgi de migdale
 
Instructiuni
- Branza și smantana sunt cântărite , după ce au stat la scurs o noapte.
 - Stafidele le-am pus la inmuiat in apa fierbinte și esența rom 1/2 ora.
 - Branza se pasează cu blenderul vertical, sa obținem o pasta fina.
 - Peste branza adăugăm smantana, untul, un praf de sare , gălbenușurile și esența de vanilie.
 - Se mixează toate, pana obținem o pasta omogena.
 - Albușurile se bat spuma, adăugăm zaharul și mixam pana, obținem o bezea ferma.
 - Turnam bezeaua peste crema de branza și amestecam ușor cu o spatula.
 - La final adăugăm grișul, apoi stafidele înmuiate și scurse de apa și le incorporam ușor in compozitia de pasca.
 - Încălzim cuptorul la 175 grade, cu încălzire sus și jos, fără ventilație, caci cuptorul meu nu este prevazut cu așa ceva.
 - Așezăm hârtie de copt intr-o tava de 30 cm. diametru.
 - Turnam compozitia in tava , ungem suprafața ei cu ou batut și presaram fulgi de migdale.
 - Coacem 20 minute la 175 grade, după care focul se scade la 150 grade cu încălzire doar jos și se coace, pana trece testul scobitorii.
 - Când pasca este coaptă, se oprește cuptorul și lasam tava in cuptor, cu usa intredeschisa încă 10 minute, după care se scoate tava și lasam pasca in tava , pana se răcește puțin.
 - Se scoate pasca cu tot cu hârtie și se aseaza pe un fund de lemn.
 - Când este complet rece, se trage hârtia și se pune pe un platou, după care se poate felia.
 - Se servește după preferințe,simpla, pudrată cu zahăr, cu o lingura de smantana ,sau frisca.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
                                
                                
Comentarii