Ingrediente

  • 600 g branza proaspăta de vaci
  • 250 g smantana cu 35% grăsime
  • 5 oua
  • 200 g zahăr
  • 50 g griș
  • 35 g unt la temperatura camerei
  • 200 g stafide aurii
  • 1 praf sare
  • 1 ou pentru uns pasca
  • Esența rom și vanilie
  • Fulgi de migdale

Instructiuni

  • Branza și smantana sunt cântărite , după ce au stat la scurs o noapte.
  • Stafidele le-am pus la inmuiat in apa fierbinte și esența rom 1/2 ora.
  • Branza se pasează cu blenderul vertical, sa obținem o pasta fina.
  • Peste branza adăugăm smantana, untul, un praf de sare , gălbenușurile și esența de vanilie.
  • Se mixează toate, pana obținem o pasta omogena.
  • Albușurile se bat spuma, adăugăm zaharul și mixam pana, obținem o bezea ferma.
  • Turnam bezeaua peste crema de branza și amestecam ușor cu o spatula.
  • La final adăugăm grișul, apoi stafidele înmuiate și scurse de apa și le incorporam ușor in compozitia de pasca.
  • Încălzim cuptorul la 175 grade, cu încălzire sus și jos, fără ventilație, caci cuptorul meu nu este prevazut cu așa ceva.
  • Așezăm hârtie de copt intr-o tava de 30 cm. diametru.
  • Turnam compozitia in tava , ungem suprafața ei cu ou batut și presaram fulgi de migdale.
  • Coacem 20 minute la 175 grade, după care focul se scade la 150 grade cu încălzire doar jos și se coace, pana trece testul scobitorii.
  • Când pasca este coaptă, se oprește cuptorul și lasam tava in cuptor, cu usa intredeschisa încă 10 minute, după care se scoate tava și lasam pasca in tava , pana se răcește puțin.
  • Se scoate pasca cu tot cu hârtie și se aseaza pe un fund de lemn.
  • Când este complet rece, se trage hârtia și se pune pe un platou, după care se poate felia.
  • Se servește după preferințe,simpla, pudrată cu zahăr, cu o lingura de smantana ,sau frisca.