Branza și smantana sunt cântărite , după ce au stat la scurs o noapte.
Stafidele le-am pus la inmuiat in apa fierbinte și esența rom 1/2 ora.
Branza se pasează cu blenderul vertical, sa obținem o pasta fina.
Peste branza adăugăm smantana, untul, un praf de sare , gălbenușurile și esența de vanilie.
Se mixează toate, pana obținem o pasta omogena.
Albușurile se bat spuma, adăugăm zaharul și mixam pana, obținem o bezea ferma.
Turnam bezeaua peste crema de branza și amestecam ușor cu o spatula.
La final adăugăm grișul, apoi stafidele înmuiate și scurse de apa și le incorporam ușor in compozitia de pasca.
Încălzim cuptorul la 175 grade, cu încălzire sus și jos, fără ventilație, caci cuptorul meu nu este prevazut cu așa ceva.
Așezăm hârtie de copt intr-o tava de 30 cm. diametru.
Turnam compozitia in tava , ungem suprafața ei cu ou batut și presaram fulgi de migdale.
Coacem 20 minute la 175 grade, după care focul se scade la 150 grade cu încălzire doar jos și se coace, pana trece testul scobitorii.
Când pasca este coaptă, se oprește cuptorul și lasam tava in cuptor, cu usa intredeschisa încă 10 minute, după care se scoate tava și lasam pasca in tava , pana se răcește puțin.
Se scoate pasca cu tot cu hârtie și se aseaza pe un fund de lemn.
Când este complet rece, se trage hârtia și se pune pe un platou, după care se poate felia.
Se servește după preferințe,simpla, pudrată cu zahăr, cu o lingura de smantana ,sau frisca.
Comentarii