Ingrediente
Tava cu diametru de 30 cm
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
- 600 g branza de vaci scursa de zer( cântărită după ce a stat la scurs)
- 300 g crema branza grasa Philadelphia
- 6 oua
- 200 g zahăr
- 120 g griș
- 150 g stafide aurii
- Sare
- Esente vanilie, portocale
- Fulgi de migdale
Instructiuni
- Branza se pune la scurs (intr-un vas mai mare se pune un strat generos de mălai, se asaza un prosop de bumbac, sau tifon și se pune branza de vaci, pentru 2-3 ore, in funcție și de cât este branza de umeda. Mălaiul va absorbi o parte din zer.
- Se pun stafidele la inmuiat in rom.
- Când consideram ca, branza este suficient de uscata, se ia ușor de pe prosop, sau tifon, se pune intr-un vas încăpător și se pasează cu blenderul vertical.Se adauga crema de branza Philadelphia și le pasăm împreuna, pana obținem o crema fina.
- Separam albușurile de gălbenușuri.
- Unul cate unul se incorporeaza cele 6 gălbenușurile in crema de branza, adăugăm esente și lasam vasul cu crema deoparte.
- Albușurile se mixează cu un praf de sare.Când începe sa facă vârfuri , se adauga zaharul și mixam pana obținem o bezea ferma.Se incorporeaza in trei-patru etape in crema de branza, amestecand ușor cu o spatula.
- Când terminam de incorporat albușurile, se adauga grișul și tot cu spatula se amesteca. La urma punem stafidele înmuiate in rom.
- Tapetam tava cu hârtie de copt, turnam compozitia, o nivelam și presaram deasupra un strat de fulgi de migdale.
- Se coace in cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de o ora și 15 minute, o ora și 20 minute, scăzând, sau ridicând temperatura cuptorului, in funcție de cum se rumenește deasupra.Se face pentru siguranța și testul scobitorii.
- Când este gata, se lasă pasca in tava 10 minute, după care se ia cu tot cu hârtia de copt și se asaza pe un tocător de lemn.
- Când este rece complet, se transfera pe un platou.
Comentarii