Ingrediente

Tava cu diametru de 30 cm

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

  • 600 g branza de vaci scursa de zer( cântărită după ce a stat la scurs)
  • 300 g crema branza grasa Philadelphia 
  • 6 oua
  • 200 g zahăr
  • 120 g griș
  • 150 g stafide aurii
  • Sare
  • Esente vanilie, portocale
  • Fulgi de migdale

Instructiuni

  • Branza se pune la scurs (intr-un vas mai mare se pune un strat generos de mălai, se asaza un prosop de bumbac, sau tifon și se pune branza de vaci, pentru 2-3 ore, in funcție și de cât este branza de umeda. Mălaiul va absorbi o parte din zer.
  • Se pun stafidele la inmuiat in rom.
  • Când consideram ca, branza este suficient de uscata, se ia ușor de pe prosop, sau tifon, se pune intr-un vas încăpător și se pasează cu blenderul vertical.Se adauga crema de branza Philadelphia și le pasăm împreuna, pana obținem o crema fina.
  • Separam albușurile de gălbenușuri.
  • Unul cate unul se incorporeaza cele 6 gălbenușurile  in crema de branza, adăugăm esente și lasam vasul cu crema deoparte.
  • Albușurile se mixează cu un praf de sare.Când începe sa facă vârfuri , se adauga zaharul și mixam pana obținem o bezea ferma.Se incorporeaza in trei-patru etape in crema de branza, amestecand ușor cu o spatula.
  • Când terminam de incorporat albușurile, se adauga grișul și tot cu spatula se amesteca. La urma punem stafidele înmuiate in rom.
  • Tapetam tava cu hârtie de copt, turnam compozitia, o nivelam și presaram deasupra un strat de fulgi de migdale.
  • Se coace in cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de o ora și 15 minute, o ora și 20 minute, scăzând, sau ridicând temperatura cuptorului, in funcție de cum se rumenește deasupra.Se face pentru siguranța și testul scobitorii.
  • Când este gata, se lasă pasca in tava 10 minute, după care se ia cu tot cu hârtia de copt și se asaza pe un tocător de lemn.
  • Când este rece complet, se transfera pe un platou.