Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 60 g zahăr
  • 80 g făina
  • 1 praf de sare

Umplutura

  • 500 g mascarpone
  • 180 g smantana cu 40% grăsime
  • 4 oua
  • 150 g zahăr
  • 150 g făina
  • 5 g sare
  • 150 g stafide
  • Esenta de vanilie și portocale, cate o lingurița de fiecare

Instructiuni

Blat

  • Pregătim o tava cu diametrul de 23 cm. Eu am folosit o tava de silicon, cu inel detașabil și fundul de sticla, care rămâne ca și platou pentru pasca. Inelul detașabil a fost captusit cu hârtie de copt și uns cu unt solid.
  • Se mixează ouale cu un praf de sare și zaharul, pana devin spumoase și deschise la culoare. 
  • Se incorporeaza faina cernută cu ajutorul unei spatule de silicon, folosind mișcări largi, de sus in jos.
  • Se toarnă compozitia in tava și se da la cuptor pentru 12-13 minute, cât se întărește puțin deasupra, sa poată susține umplutura.
  • Între timp amestecam mascarpone cu smantana, folosind un tel, adăugând apoi zaharul, aromele și sarea.
  • După ce au fost incorporate in crema de mascarpone, se adauga ouale pe rând, amestecand bine după fiecare ou adăugat.
  • Cu spatula de silicon se incorporeaza făina cernută, iar la final stafidele.
  • Se toarnă compozitia ușor peste blat, se nivelează și se da forma la cuptor pentru încă 50-55 minute, pana se rumenește deasupra și trece testul scobitorii.
  • Pasca se lasă in cuptor încă 15 minute, cu caldura închisă și ușa puțin intredeschisa.
  • Se scoate tava din cuptor, iar pasca se lasă in ea, pana se întărește, apoi se îndepărtează inelul detașabil și hârtia de copt.
  • Se feliază, când este complet rece.
  • Rezultatul : o pasca foarte fina, catifelată si delicioasa, iar dacă in loc de stafide folosim fructe precum afine, căpșuni, zmeura, etc..., se transforma intr-o prajitura fina cu fructe!