Ingrediente
Blat
- 2 oua
- 60 g zahăr
- 80 g făina
- 1 praf de sare
Umplutura
- 500 g mascarpone
- 180 g smantana cu 40% grăsime
- 4 oua
- 150 g zahăr
- 150 g făina
- 5 g sare
- 150 g stafide
- Esenta de vanilie și portocale, cate o lingurița de fiecare
Instructiuni
Blat
- Pregătim o tava cu diametrul de 23 cm. Eu am folosit o tava de silicon, cu inel detașabil și fundul de sticla, care rămâne ca și platou pentru pasca. Inelul detașabil a fost captusit cu hârtie de copt și uns cu unt solid.
- Se mixează ouale cu un praf de sare și zaharul, pana devin spumoase și deschise la culoare.
- Se incorporeaza faina cernută cu ajutorul unei spatule de silicon, folosind mișcări largi, de sus in jos.
- Se toarnă compozitia in tava și se da la cuptor pentru 12-13 minute, cât se întărește puțin deasupra, sa poată susține umplutura.
- Între timp amestecam mascarpone cu smantana, folosind un tel, adăugând apoi zaharul, aromele și sarea.
- După ce au fost incorporate in crema de mascarpone, se adauga ouale pe rând, amestecand bine după fiecare ou adăugat.
- Cu spatula de silicon se incorporeaza făina cernută, iar la final stafidele.
- Se toarnă compozitia ușor peste blat, se nivelează și se da forma la cuptor pentru încă 50-55 minute, pana se rumenește deasupra și trece testul scobitorii.
- Pasca se lasă in cuptor încă 15 minute, cu caldura închisă și ușa puțin intredeschisa.
- Se scoate tava din cuptor, iar pasca se lasă in ea, pana se întărește, apoi se îndepărtează inelul detașabil și hârtia de copt.
- Se feliază, când este complet rece.
- Rezultatul : o pasca foarte fina, catifelată si delicioasa, iar dacă in loc de stafide folosim fructe precum afine, căpșuni, zmeura, etc..., se transforma intr-o prajitura fina cu fructe!
Comentarii