Ingrediente

  • 2 mere dulci
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 150 g făina
  • 8 g praf de copt
  • Arome (scortisoara pudra, vanilie)

Instructiuni

  • Curatam merele de căsuța sâmburilor și le feliem cu tot cu coaja, cântărind la final 190 grame.
  • In vasul blenderului punem merele feliate și laptele. Le blenduim, pana încep feliile de mar, sa se mărunțească. Adăugăm ouale, apoi untul topit și aromele, folosind blenderul la viteza maxima, pana vedem ca, merele s-au pasat complet.
  • Turnam compozitia din blender intr-un vas și adăugăm făina amestecată cu praful de copt, omogenizand cu un tel. La final, va avea consistenta compoziției de clătite.
  • Pregătim o tigaie antiaderenta (cea de clătite este perfecta) și o ungem cu un pic de ulei, întinzând cu o pensula, pe toată suprafața tigăii.
  • Când tigaia este fierbinte, se ia cu lingura din compoziție și se formeaza aceste pancakes. După ce turnam o lingura de compoziție in tigaie, cu dosul lingurii, încercam s-o întindem, sa nu fie prea groasa.
  • Se prăjesc pe ambele părți, la foc foarte mic, pana se rumenesc. 
  • Se consuma de copii mici, care nu consuma sare, sau zahăr, dar și de cei mari, stropite cu miere, sau unse cu dulceața.