Ingrediente
Pentru circa 140 paleuri avem nevoie de:
- 3 oua
- 200 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr pudra
- 300 g făina
- Un praf de copt
Creme
- Ganache de ciocolata lapte
- 100 g ciocolata
- 100 g smantana 30% grăsime
Ganache de ciocolata albă
- 100 g ciocolata albă
- 50 g smantana 30% grăsime
Glazura
- 100 g ciocolata
- 2 linguri de ulei
Instructiuni
- Cu mixerul sau robotul de bucatarie se bate untul cu zaharul pudra pana obținem o crema spumoasă.
- Incorporam ouale pe rând,mixând mereu după fiecare ou.
- Făina se cerne împreuna cu praful de copt și se adauga peste crema de unt,amestecand cu o spatula sau mai bine cu mâna,doar cât incorporam făina,fără a exagera cu amestecatul.
- Încălzim cuptorul.
- Tapetam tava aragazului cu hârtie de copt.
- Intr-un posh cu dui rotund punem compozitia de paleuri și formam pe hârtia de copt,mici gramajoare de circa 2-2,5 cm,cu distanță între ele,pentru ca la cuptor paleurile se latesc și astfel evitam lipirea lor.
- Se coc 10-15 minute,la temperatura medie,atât cât paleurile devin aurii pe margini.
- După ce se scot din cuptor,se lasă la răcit pe hârtie pana se întăresc și nu se vor rupe.
- In total rezulta cam 4 tavi de aragaz.
Ganache de ciocolata albă
- Infierbantam smantana,adăugăm ciocolata,lasam câteva minute fără a amesteca,pentru a avea timp,sa se topească ciocolata,după care amestecam energic,pana obținem o pasta cremoasă,fără bucăți de ciocolata netopita.
- Se da la rece câteva ore.
- Când crema de ciocolata s-a întărit,se mixează energic câteva minute,obținând astfel o crema spumoasă și aerată.
- La fel procedam cu ciocolata cu lapte.Aici vom observa ca după ce s-a răcit și întărit, crema mixata se va deschide la culoare.
- Lipim paleurile cu aceste doua creme,având la final circa 70 paleuri umplute cu crema.
- Putem face un singur fel de crema,rămâne la alegerea fiecăruia,dar atunci trebuie dublate cantitatile de smantana și ciocolata.
Glazura
- Pregătim paleurile pentru glazurat.Intr-o tava punem hârtie de copt,așezăm paleurile umplute unele lângă altele,astfel evitam sa pierdem din glazura.
- Rupem ciocolata in bucăți mici,o punem la topit la baia de abur iar când este topita,adăugăm 2 linguri de ulei,amestecam bine și lasam la răcit câteva minute pentru a se întări puțin.
- Ciocolata topita eu am pus-o intr-o punga,i-am tăiat vârful de 1-2 mm și am început sa trădez linii peste paleurile umplute.
- Dam tava la rece pentru a se întări ciocolata,după care paleurile glazurate le depozitam in cutii.
Comentarii