Ingrediente

Pentru circa 140 paleuri avem nevoie de:

  • 3 oua
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahăr pudra
  • 300 g făina
  • Un praf de copt

Creme

  • Ganache de ciocolata lapte
  • 100 g ciocolata
  • 100 g smantana 30% grăsime

Ganache de ciocolata albă

  • 100 g ciocolata albă
  • 50 g smantana 30% grăsime

Glazura

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri de ulei

Instructiuni

  • Cu mixerul sau robotul de bucatarie se bate untul cu zaharul pudra pana obținem o crema spumoasă.
  • Incorporam ouale pe rând,mixând mereu după fiecare ou.
  • Făina se cerne împreuna cu praful de copt și se adauga peste crema de unt,amestecand cu o spatula sau mai bine cu mâna,doar cât incorporam făina,fără a exagera cu amestecatul.
  • Încălzim cuptorul.
  • Tapetam tava aragazului cu hârtie de copt.
  • Intr-un posh cu dui rotund punem compozitia de paleuri și formam pe hârtia de copt,mici gramajoare de circa 2-2,5 cm,cu distanță între ele,pentru ca la cuptor paleurile se latesc și astfel evitam lipirea lor.
  • Se coc 10-15 minute,la temperatura medie,atât cât paleurile devin aurii pe margini.
  • După ce se scot din cuptor,se lasă la răcit pe hârtie pana se întăresc și nu se vor rupe.
  • In total rezulta cam 4 tavi de aragaz.

Ganache de ciocolata albă

  • Infierbantam smantana,adăugăm ciocolata,lasam câteva minute fără a amesteca,pentru a avea timp,sa se topească ciocolata,după care amestecam energic,pana obținem o pasta cremoasă,fără bucăți de ciocolata netopita.
  • Se da la rece câteva ore.
  • Când crema de ciocolata s-a întărit,se mixează energic câteva minute,obținând astfel o crema spumoasă și aerată.
  • La fel procedam cu ciocolata cu lapte.Aici vom observa ca după  ce s-a răcit și întărit, crema mixata se va deschide la culoare.
  • Lipim paleurile cu aceste doua creme,având la final circa 70 paleuri umplute cu crema.
  • Putem face un singur fel de crema,rămâne la alegerea fiecăruia,dar atunci trebuie dublate cantitatile de smantana și ciocolata.

Glazura

  • Pregătim paleurile pentru glazurat.Intr-o tava punem hârtie de copt,așezăm paleurile umplute unele lângă altele,astfel evitam sa pierdem din glazura.
  • Rupem ciocolata in bucăți mici,o punem la topit la baia de abur iar când este topita,adăugăm 2 linguri de ulei,amestecam bine și lasam la răcit câteva minute pentru a se întări puțin. 
  • Ciocolata topita eu am pus-o intr-o punga,i-am tăiat vârful de 1-2 mm și am început sa trădez linii peste paleurile umplute.
  • Dam tava la rece pentru a se întări ciocolata,după care paleurile glazurate le depozitam in cutii.