Pentru a îndepărta coaja rosiilor, acestea se cresteaza cu un cuțit si se oparesc 30-40 secunde. Se scot din apa clocotită, se curata de coaja si se taie cubulete.
Ceapa, ardeiul gras si cel iute se toaca mărunt.
Intr-o tigaie mai larga se pune uleiul de masline, ceapa, o lingurița sare si o ceașca de apa. Se acoperă vasul si se gătește la foc mediu, pana se evapora apa si ceapa începe, sa se caleasca.
Se pune ardeiul gras si cel iute, calindu-le la foc potrivit 2-3 minute, apoi se toarnă cuburile de roșii împreuna cu sucul lăsat de ele.
Se acoperă vasul si se gătește pana scade sucul rosiilor si se formează un sos consistent.
Se da tigaie de pe foc, se fac mici găuri cu lingura in sos si se asaza ouale de prepeliță, procedând in felul urmator: fiecare ou se sparge si se pune pe o farfurioara, apoi se toarnă ușor in locul format in sos. Așa evitam eventualele cojite de ou, iar la cel care se sparge gălbenușul îl punem deoparte. Spre surprinderea mea din 24 oua, doar 11 am reușit sa le sparg si sa rămână întregi.
Se acoperă tigaia, se pune pe foc si se lasă 2-3 minute, cât se coagulează albușurile.
Deasupra se presara pătrunjel verde, sau chives.
Sare nu a mai fost nevoie, iar piper nu am pus, sosul fiind puțin picant si destul de dulce de la roșiile de grădina folosite.
Comentarii