Ingrediente
1 kg carne de vitel (pulpa sau carne pentru tocat, dar nu tocata);
2 legaturi de ceapa verde;
2 legaturi de usturoi verde;
1 kg rosii;
800 ml supa de vita (sau apa);
30 ml ulei (sau mai putin daca aveti carne mai grasa);
1 legatura de patrunjel;
Sare;
Piper;
3 foi de dafin;
Instructiuni
Se spala bine carnea si se taie in cubulete.
Se toaca ceapa si usturoiul si se adauga peste carne impreuna cu uleiul.
Adaugati sare si piper si prajiti pe foc moderat pana cand carnea isi schimba culoarea, amestecand din cand in cand.
Adaugati rosiile decojite si tocate (puteti folosi blender-ul), foile de dafin si supa de vita.
Aduceti la fierbere si fierbeti pentru inca 15 minute.
Adaugati patrunjelul tocat, amestecati si puneti oala acoperita cu un capac la cuptor.
Cuptorul este bine sa fie incins inainte, eu prefer la 200 de grade dar se poate si la o temperatura mai joasa.
Coaceti pentru 40 de minute (mai mult daca doriti carnea sa fie foarte moale).
Alte informatii
Servire:
-
Se serveste cald cu piure de cartofi.
Comentarii