Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel (pulpa sau carne pentru tocat, dar nu tocata);
  • 2 legaturi de ceapa verde;
  • 2 legaturi de usturoi verde;
  • 1 kg rosii;
  • 800 ml supa de vita (sau apa);
  • 30 ml ulei (sau mai putin daca aveti carne mai grasa);
  • 1 legatura de patrunjel;
  • Sare;
  • Piper;
  • 3 foi de dafin;
  • Instructiuni

  • Se spala bine carnea si se taie in cubulete.
  • Se toaca ceapa si usturoiul si se adauga peste carne impreuna cu uleiul.
  • Adaugati sare si piper si prajiti pe foc moderat pana cand carnea isi schimba culoarea, amestecand din cand in cand.
  • Adaugati rosiile decojite si tocate (puteti folosi blender-ul), foile de dafin si supa de vita.
  • Aduceti la fierbere si fierbeti pentru inca 15 minute.
  • Adaugati patrunjelul tocat, amestecati si puneti oala acoperita cu un capac la cuptor.
  • Cuptorul este bine sa fie incins inainte, eu prefer la 200 de grade dar se poate si la o temperatura mai joasa.
  • Coaceti pentru 40 de minute (mai mult daca doriti carnea sa fie foarte moale).
  • Alte informatii

    Servire:

    • Se serveste cald cu piure de cartofi.