Ingrediente

Aluat

  • 2 oua
  • 30 g indulcitor
  • 1 praf de sare
  • Extract de vanilie( după gust)
  • 60 g tarate ovaz macinate
  • 20 g tarate pshillium 
  • 20 g tarate grâu
  • 5 g praf de copt
  • 40 g izolat proteic de zer
  • 1 lingura ulei masline

Umplutura

  • 250 g branza degresată 0,2% grăsime
  • 15 g cacao degresată
  • 30 g indulcitor
  • 16 g nuca măcinată 
  • 50 g lapte batut 2% grăsime
  • Esența rom, sau după preferința 
  • Marginile cojilor de nuca, dupa ce au fost uscate și mărunțite 

Instructiuni

Aluat

  • Ouale, praful de sare, indulcitorul și vanilia, se mixează ușor.
  • Taratele (fără izolatul de zer) și praful de copt, se amesteca împreuna, se adauga in compozitia de ou și se mixează, pana se incorporeaza. Se lasă deoparte câteva minute, pentru a se hidrata taratele.
  • După 10-15 minute, se adauga izolatul de zer, treptat (eu am adăugat întâi 20 g, apoi 10g, iar la final alte 10 g), se ia aluatul la frământat , pana obținem o coca omogena. Incorporam in aluat, lingura de ulei de masline , dam aluatului forma unei bile, care se învelește cu folie alimentara și se da la frigider o ora.
  • Pentru copt am folosit aparatul electric, formând biluțe de 5 grame. Cât am făcut aceste biluțe, am umezit degetele cu apa, pentru a rupe mai ușor din aluat.
  • După ce se coc, se lasă la răcit, apoi se curată surplusul de aluat, de la fiecare coaja, folosind un cuțit.
  • Marginile rezultate, se pun pe hârtie de copt, se dau la cuptor, pentru a se usca mai bine, după care, se zdrobesc cu sucitorul și le vom folosi la crema.

Umplutura

  • Se amesteca toate ingredientele enumerate , mai puțin laptele batut. In funcție de consistenta cremei, se adauga lapte batut, sau alt fel de iaurt, pana obținem consistenta dorita.
  • Cu aceasta crema se umplu fiecare coaja de nuca, apoi se lipesc, cate doua coji.
  • Din acest aluat mi-au ieșit 64 de coji, deci 32 nuci umplute.
  • In dieta Dukan, se consuma in doua zile de croaziera și conțin : 
  • - tarate de ovaz, pshillium , grâu, portia pe 2 zile.
  • - uleiul de masline permis pentru o zi
  • - nuca măcinată permisă pentru o zi, in locul unei linguri de ulei
  • - izolatul de zer și cacaua degresată, permise din atac.
  • După ce am făcut aluatul și umplutura, pot spune ca, se poate renunța la ulei și nuca, iar atunci, folosind iaurt degresat la crema, nucile se pot consuma din faza de atac.