Ingrediente
- 3 gălbenușuri
- 5 albușuri
- 60 g indulcitor (eritritol)
- 30 g unt topit și răcit
- 30 g făină de cocos
- 30 g cacao semidegresata
- 5 g praf de copt
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță esență vanilie
- 1/2 linguriță esență rom
Instructiuni
- Încălzim cuptorul la 170 grade.
- Tapetam cu hârtie de copt o tavă de 25/12 cm.
- Albușurile, îndulcitorul și sarea se mixează, până obținem o bezea fermă.
- Cu mixerul la viteză mică se încorporează gălbenușurile și untul topit.
- Peste crema de ou se cerne făină de cocos, cacaua și praful de copt, apoi se încorporează cu spatula. Se adaugă și esențele.
- Compoziția se pune în tava pregătită anterior și se dă la copt, in cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 25-27 minute, până trece testul scobitorii.
- Prăjitura se scoate din tavă cu tot cu hârtie, iar după 3-4 minute se desprinde ușor hârtia de copt.
- Se lasă la răcit pe un grătar, apoi se feliază și se pudrează cu lapte praf degresat, sau îndulcitor pudră.
- Aceasta negresa este pufoasă, uscată la mijloc și nu este nici innecacioasa, chiar dacă am scăzut cantitatea de unt și îndulcitor, față de rețeta de inspirație, care o găsiți chiar sub galeria foto.
- Negresa conține:
- -30 g unt, este permis din croazieră și înlocuiește uleiul de măsline în acea zi (10g/zi permis)
- -30 g făină de cocos, este tolerat (20 g/zi=1 tolerat), deci avem un tolerat și jumătate
- -30 g cacao semidegresata cu 11% grăsime este tolerat (2 linguri/zi=1 tolerat), deci încă un tolerat și jumătate
- În concluzie, negresa se consumă în trei zile de croazieră, când vom consuma: 10 g unt, 1/2 tolerat făină de cocos si1/2 tolerat cacao semidegresata. Dacă aveți rezerve de cacao degresată până la 1% grăsime, permisă din atac, atunci vom elimina un tolerat.
- Merită încercată această rețetă!
Comentarii