Ingrediente

  • 3 gălbenușuri 
  • 5 albușuri 
  • 60 g indulcitor (eritritol)
  • 30 g unt topit și răcit
  • 30 g făină de cocos
  • 30 g cacao semidegresata
  • 5 g praf de copt
  • 1 praf de sare 
  • 1/2 linguriță esență vanilie
  • 1/2 linguriță esență rom

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Tapetam cu hârtie de copt o tavă de 25/12 cm.
  • Albușurile, îndulcitorul și sarea se mixează, până obținem o bezea fermă.
  • Cu mixerul la viteză mică se încorporează gălbenușurile și untul topit.
  • Peste crema de ou se cerne făină de cocos, cacaua și praful de copt, apoi se încorporează cu spatula. Se adaugă și esențele.
  • Compoziția se pune în tava pregătită anterior și se dă la copt, in cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 25-27 minute, până trece testul scobitorii.
  • Prăjitura se scoate din tavă cu tot cu hârtie, iar după 3-4 minute se desprinde ușor hârtia de copt.
  • Se lasă la răcit pe un grătar, apoi se feliază și se pudrează cu lapte praf degresat, sau îndulcitor pudră.
  • Aceasta negresa este pufoasă, uscată la mijloc și nu este nici innecacioasa, chiar dacă am scăzut cantitatea de unt și îndulcitor, față de rețeta de inspirație, care o găsiți chiar sub galeria foto.
  • Negresa conține:
  • -30 g unt, este permis din croazieră și înlocuiește uleiul de măsline în acea zi (10g/zi permis)
  • -30 g făină de cocos, este tolerat (20 g/zi=1 tolerat), deci avem un tolerat și jumătate
  • -30 g cacao semidegresata cu 11% grăsime este tolerat (2 linguri/zi=1 tolerat), deci încă un tolerat și jumătate
  • În concluzie, negresa se consumă în trei zile de croazieră, când vom consuma: 10 g unt, 1/2 tolerat făină de cocos si1/2 tolerat cacao semidegresata. Dacă aveți rezerve de cacao degresată până la 1% grăsime, permisă din atac, atunci vom elimina un tolerat.
  • Merită încercată această rețetă!