Albușurile, îndulcitorul și sarea se mixează, până obținem o bezea fermă.
Cu mixerul la viteză mică se încorporează gălbenușurile și untul topit.
Peste crema de ou se cerne făină de cocos, cacaua și praful de copt, apoi se încorporează cu spatula. Se adaugă și esențele.
Compoziția se pune în tava pregătită anterior și se dă la copt, in cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 25-27 minute, până trece testul scobitorii.
Prăjitura se scoate din tavă cu tot cu hârtie, iar după 3-4 minute se desprinde ușor hârtia de copt.
Se lasă la răcit pe un grătar, apoi se feliază și se pudrează cu lapte praf degresat, sau îndulcitor pudră.
Aceasta negresa este pufoasă, uscată la mijloc și nu este nici innecacioasa, chiar dacă am scăzut cantitatea de unt și îndulcitor, față de rețeta de inspirație, care o găsiți chiar sub galeria foto.
Negresa conține:
-30 g unt, este permis din croazieră și înlocuiește uleiul de măsline în acea zi (10g/zi permis)
-30 g făină de cocos, este tolerat (20 g/zi=1 tolerat), deci avem un tolerat și jumătate
-30 g cacao semidegresata cu 11% grăsime este tolerat (2 linguri/zi=1 tolerat), deci încă un tolerat și jumătate
În concluzie, negresa se consumă în trei zile de croazieră, când vom consuma: 10 g unt, 1/2 tolerat făină de cocos si1/2 tolerat cacao semidegresata. Dacă aveți rezerve de cacao degresată până la 1% grăsime, permisă din atac, atunci vom elimina un tolerat.
Comentarii