Ingrediente

  • O bucata mușchi de vita( ( aproximativ 1 kg)
  • 30 ml ulei de masline
  • O ceapa
  • Un gogoșar 
  • Un morcov
  • O roșie mare și coaptă
  • Sare și piper
  • 100 g kaizer sau mușchi afumat,șunculiță afumata
  • O punga pentru cuptor

Instructiuni

  • Mușchiul tăiat felii de 1 cm, se da cu sare și piper.Se lasă la frigider o ora.
  • In vas antiaderent încingem uleiul și prajim bucatile de carne( care au fost șterse cu servetele , de excesul de apa), la foc mare.Nu le rumenim, ci cât sa se albeasca ( carnea rămâne suculentă și la gătit nu lasă spuma).
  • Curățăm rosia de pielița și o tăiem bucăți potrivite.
  • Celelalte legume se curată și se taie felii mai mari.
  • In punga de cuptor punem legumele,peste ele punem bucatile de vita ,baconul tăiat și uleiul in care am încins carnea.
  • Legam punga,facem găuri cu o scobitoare și o așezăm cu partea găurită in sus,pe o tava.
  • Dam tava cu punga la cuptor,la 180 grade,pana încep legumele sa fiarbă,după care reducem focul la 160 grade sau mai puțin,pentru o ora și 20 minute.
  • Scoatem tava, desfacem punga cu grija( este fierbinte și plină de aburi), iar bucatile de vita le punem intr-un vas yena.
  • Legumele și sucul din punga se blenduiesc , iar sosul obținut se toarnă peste carne.
  • Dam vasul yena la cuptor pentru încă 15 minute.Sosul este dulceag,plin de arome și foarte gustos.Se servește ca atare, sau alături de piure,pilaf.