Ingrediente
- O bucata mușchi de vita( ( aproximativ 1 kg)
- 30 ml ulei de masline
- O ceapa
- Un gogoșar
- Un morcov
- O roșie mare și coaptă
- Sare și piper
- 100 g kaizer sau mușchi afumat,șunculiță afumata
- O punga pentru cuptor
Instructiuni
- Mușchiul tăiat felii de 1 cm, se da cu sare și piper.Se lasă la frigider o ora.
- In vas antiaderent încingem uleiul și prajim bucatile de carne( care au fost șterse cu servetele , de excesul de apa), la foc mare.Nu le rumenim, ci cât sa se albeasca ( carnea rămâne suculentă și la gătit nu lasă spuma).
- Curățăm rosia de pielița și o tăiem bucăți potrivite.
- Celelalte legume se curată și se taie felii mai mari.
- In punga de cuptor punem legumele,peste ele punem bucatile de vita ,baconul tăiat și uleiul in care am încins carnea.
- Legam punga,facem găuri cu o scobitoare și o așezăm cu partea găurită in sus,pe o tava.
- Dam tava cu punga la cuptor,la 180 grade,pana încep legumele sa fiarbă,după care reducem focul la 160 grade sau mai puțin,pentru o ora și 20 minute.
- Scoatem tava, desfacem punga cu grija( este fierbinte și plină de aburi), iar bucatile de vita le punem intr-un vas yena.
- Legumele și sucul din punga se blenduiesc , iar sosul obținut se toarnă peste carne.
- Dam vasul yena la cuptor pentru încă 15 minute.Sosul este dulceag,plin de arome și foarte gustos.Se servește ca atare, sau alături de piure,pilaf.
Comentarii