Ingrediente

Compoziția galbenă 

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g smântână cu 20% grasime 
  • 80 g unt topit
  • 1 linguriță extract de vanilie 
  • 1 praf de sare
  • 120 g făină
  • 4 g praf de copt

Compoziția maro

  • 40 g ciocolată cu lapte
  • 35 g zahăr
  • 40 g smântână cu 20% grăsime
  • 1 ou
  • 40 g făină
  • 1 g praf de copt

Instructiuni

Compozitia galbenă

  • Într-un bol se amesteca ouăle cu zahărul și un praf de sare. Ne folosim de un tel pentru acest lucru.
  • Se adaugă untul topit și răcit, apoi smântână, amestecând cu telul după fiecare ingredient adăugat.
  • La final se încorporează făină și praful de copt cernute împreună, adăugand și esența de vanilie.
  • Amestecul obținut se dă deoparte.

Compoziția maro

  • Ciocolată se pune într-un bol și se topește la baia de abur, sau la microunde în reprize scurte.
  • Într-un bol se pune oul și zahărul. La fel, le amestecăm cu telul.
  • Se adaugă smântână, apoi ciocolată topită, iar la final se încorporează cu telul făină și praful de copt.
  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Se pregăteste o tavă pentru btiose, sau forme de silicon în care așezăm hârtie speciala. În funcție de mărimea formelor vor rezulta mai mult, sau mai puține bucăți. Formele mele de silicon sunt destul de măricele, având la bază 6 cm.
  • Se împarte în fiecare formă compozitia galbenă, apoi cea maro, trecând la final cu o scobitoare prin ambele compoziții.
  • Se dau la cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 25-28 minute, până trec testul scobitorii.
  • Se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.