Ingrediente

Pentru 12 muffins 

  • 2 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100 g unt topit și răcit
  • 200 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 250 g făină
  • 6 g praf de copt
  • 50 ml lapte rece
  • 100 g bănuți de ciocolată cu lapte

Instructiuni

  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Într-o tavă de brioșe se pune hârtie specială, în fiecare cavitate.
  • Într-un bol se pun ouăle, zahărul și un praf de sare. Se amestecă cu telul, până se omogenizează, adăugând în continuare untul topit, iaurtul și extractul de vanilie.
  • Se încorporează făină și praful de copt și se amestecă.
  • Pentru a subția compoziția, am adăugat la final laptele rece, astfel a devenit mai fluidă.
  • Se împarte 1/2 din compoziție în cele 12 forme, se adaugă câțiva bănuți de ciocolată, se distribuie uniform restul de compoziție, iar deasupra se pun iar câțiva bănuți de ciocolată.
  • Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de de 30 minute.
  • Brioșele se scot din tavă și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Pe cat de repede se fac, tot atât de repede se și mănâncă!