Ingrediente
Pentru 12 muffins
- 2 ouă
- 120 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 lingură extract de vanilie
- 100 g unt topit și răcit
- 200 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- 250 g făină
- 6 g praf de copt
- 50 ml lapte rece
- 100 g bănuți de ciocolată cu lapte
Instructiuni
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- Într-o tavă de brioșe se pune hârtie specială, în fiecare cavitate.
- Într-un bol se pun ouăle, zahărul și un praf de sare. Se amestecă cu telul, până se omogenizează, adăugând în continuare untul topit, iaurtul și extractul de vanilie.
- Se încorporează făină și praful de copt și se amestecă.
- Pentru a subția compoziția, am adăugat la final laptele rece, astfel a devenit mai fluidă.
- Se împarte 1/2 din compoziție în cele 12 forme, se adaugă câțiva bănuți de ciocolată, se distribuie uniform restul de compoziție, iar deasupra se pun iar câțiva bănuți de ciocolată.
- Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de de 30 minute.
- Brioșele se scot din tavă și se lasă la răcit pe un grătar.
- Pe cat de repede se fac, tot atât de repede se și mănâncă!
Comentarii