Ingrediente

  • 3 ouă
  • 50 g indulcitor (eritritol)
  • 150 g kefir 1,5% grăsime
  • 54 g migdale măcinate
  • 50 g lapte praf degresat
  • 50 g izolat proteic de zer
  • 20 g tărâțe pshillium 
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriță esență migdale amare

Instructiuni

  • Pentru rețeta de azi, am folosit migdale crude, date la râșnița, cu tot cu coajă,  până am obținut o făină, nu prea fină. În acest caz migdalele sunt permise, înlocuind uleiul de măsline (18 g migdale=1 lingură ulei). Dacă foloseam făină de migdale din comerț, cea deschida la culoare, ar fi însemnat 20 g faina=1 tolerat.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • În tava de brioșe se pun hârtii speciale.
  • Migdalele rasnitate, izolatul de zer, laptele praf degresat, taratele de pshillium și praful de copt se amestecă împreună.
  • Ouăle, sarea și îndulcitorul se mixează, până cresc în volum.
  • Se încorporează ingredientele uscate și se lasă compoziția deoparte 4-5 minute, timp în care se mai îngroașă puțin.
  • Compoziția se subțiază cu kefir, adăugând la final esența de migdale, sau oricare altă aromă, la alegere.
  • Se umplu formele pe 3/4 cu compoziție și se dau la cuptor pentru 22-24 de minute.
  • Brioșele se scot din tavă și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Sunt delicioase, uscate la mijloc și merg perfect cu o cană de lapte, sau iaurt.
  • Brioșele nu conțin tolerate și se consumă în trei zile de croazieră, având migdalele rasnitate, 18 grame/zi= 1 lingură ulei de măsline, permis din a doua etapă a dietei.