Ingrediente
- 3 ouă
- 50 g indulcitor (eritritol)
- 150 g kefir 1,5% grăsime
- 54 g migdale măcinate
- 50 g lapte praf degresat
- 50 g izolat proteic de zer
- 20 g tărâțe pshillium
- 1 praf de sare
- 1 praf de copt
- 1 linguriță esență migdale amare
Instructiuni
- Pentru rețeta de azi, am folosit migdale crude, date la râșnița, cu tot cu coajă, până am obținut o făină, nu prea fină. În acest caz migdalele sunt permise, înlocuind uleiul de măsline (18 g migdale=1 lingură ulei). Dacă foloseam făină de migdale din comerț, cea deschida la culoare, ar fi însemnat 20 g faina=1 tolerat.
- Se încălzește cuptorul la 170 grade.
- În tava de brioșe se pun hârtii speciale.
- Migdalele rasnitate, izolatul de zer, laptele praf degresat, taratele de pshillium și praful de copt se amestecă împreună.
- Ouăle, sarea și îndulcitorul se mixează, până cresc în volum.
- Se încorporează ingredientele uscate și se lasă compoziția deoparte 4-5 minute, timp în care se mai îngroașă puțin.
- Compoziția se subțiază cu kefir, adăugând la final esența de migdale, sau oricare altă aromă, la alegere.
- Se umplu formele pe 3/4 cu compoziție și se dau la cuptor pentru 22-24 de minute.
- Brioșele se scot din tavă și se lasă la răcit pe un grătar.
- Sunt delicioase, uscate la mijloc și merg perfect cu o cană de lapte, sau iaurt.
- Brioșele nu conțin tolerate și se consumă în trei zile de croazieră, având migdalele rasnitate, 18 grame/zi= 1 lingură ulei de măsline, permis din a doua etapă a dietei.
Comentarii