Ingrediente

  • 2 ouă medii
  • 60 g indulcitor (eritritol)
  • 1 praf de sare
  • 100 ml lapte semidegresat
  • 20 g unt topit
  • 50 g lapte praf degresat
  • 50 g izolat proteic de zer
  • 20 g tarate pshillium 
  • 6 g praf de copt
  • Arome:esență de vanilie și razatura de lămâie
  • 2 mere

Instructiuni

  • Laptele praf, izolatul, taratele de pshillium și praful de copt se amestecă împreună.
  • Mixam ouăle cu un praf de sare, apoi adaugam îndulcitorul, mixând până se deschid la culoare și cresc în volum.
  • Se incorporeaza laptele și untul topit, apoi cu mixerul la viteză incorporam ingredientele uscate, iar la final aromele.
  • Compoziția obținută se dă deoparte.
  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Se pregătește o tavă de brioșe și se pun hârtii speciale în 6-8 cavități.
  • Merele se curăță de coajă, se taie în două și se îndepărtează căsuța semințelor. Jumătățile de măr se taie felii subțiri, folosind o mandolină, iar în lipsa, folosim răzătoarea cu partea care are lamele lungi (vezi galeria foto).
  • Merele feliate se adaugă în compoziție și se amestecă cu spatula.
  • Compoziția obținută se împarte în mod egal în 6-8 forme de brioșe, apoi se dau în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 25 minute.
  • Brioșele se lasă la răcit pe un grătar.
  • Se consumă în două zile de croazieră, având ca tolerat cele două mere (1 mar= 1 tolerat), iar restul ingredientelor sunt permise încă din atac, în afară de laptele semidegresat lichid și untul care înlocuiește uleiul de măsline (10 g unt=1 lingură ulei de măsline/zi), ambele permise din croazieră.
  • Sunt cele mai bune brioșe cu mere, mai ales ca, sunt dietetice!
  • Încercați-le, ca merită!