Ingrediente
- 2 ouă medii
- 60 g indulcitor (eritritol)
- 1 praf de sare
- 100 ml lapte semidegresat
- 20 g unt topit
- 50 g lapte praf degresat
- 50 g izolat proteic de zer
- 20 g tarate pshillium
- 6 g praf de copt
- Arome:esență de vanilie și razatura de lămâie
- 2 mere
Instructiuni
- Laptele praf, izolatul, taratele de pshillium și praful de copt se amestecă împreună.
- Mixam ouăle cu un praf de sare, apoi adaugam îndulcitorul, mixând până se deschid la culoare și cresc în volum.
- Se incorporeaza laptele și untul topit, apoi cu mixerul la viteză incorporam ingredientele uscate, iar la final aromele.
- Compoziția obținută se dă deoparte.
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- Se pregătește o tavă de brioșe și se pun hârtii speciale în 6-8 cavități.
- Merele se curăță de coajă, se taie în două și se îndepărtează căsuța semințelor. Jumătățile de măr se taie felii subțiri, folosind o mandolină, iar în lipsa, folosim răzătoarea cu partea care are lamele lungi (vezi galeria foto).
- Merele feliate se adaugă în compoziție și se amestecă cu spatula.
- Compoziția obținută se împarte în mod egal în 6-8 forme de brioșe, apoi se dau în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 25 minute.
- Brioșele se lasă la răcit pe un grătar.
- Se consumă în două zile de croazieră, având ca tolerat cele două mere (1 mar= 1 tolerat), iar restul ingredientelor sunt permise încă din atac, în afară de laptele semidegresat lichid și untul care înlocuiește uleiul de măsline (10 g unt=1 lingură ulei de măsline/zi), ambele permise din croazieră.
- Sunt cele mai bune brioșe cu mere, mai ales ca, sunt dietetice!
- Încercați-le, ca merită!
Comentarii