Ingrediente

Pentru 14 muffins de mărime medie

  • 3 oua
  • 200 g făina
  • 100 g zahăr
  • 5 g praf de copt
  • 5 g sare
  • 150 kefir
  • 50 ml ulei
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura esența vanilie
  • 150 g banuti de ciocolata cu lapte

Instructiuni

Reteta este simpla, fără complicații. Ingredientele lichide se amesteca cu cele solide, ouale nu se mixeaza spuma cu zaharul, ci se face totul cu telul.

  • Încălzim cuptorul la 175 grade.
  • Pregătim o tava de brioșe, in care așezăm hârtii speciale pentru copt.
  • Intr-un bol amestecam făina, zaharul, sarea și praful de copt.
  • Ouăle se bat cu telul, se adauga mascarpone și se amesteca energic, pana se obținem o crema fina și omogena.
  • Se adauga uleiul, kefirul și vanilia, iar la final punem amestecul de făina.
  • Cu o spatula incorporam bănuții de ciocolata.
  • Se pune din compoziție cu lingura in formele pregătite înainte și se umplu pe 3/4.
  • Se coc la 175 grade timp de 40-45 minute, pana trec testul scobitorii.
  • Se lasă la răcit pe un grătar.
  • Simple și foarte delicioase!