Ingrediente
Pentru 12-14 bucăți
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 180 ml ulei
- 180 ml lapte
- 1 lămâie bio (coajă răzuită, doar partea galbenă și sucul)
- 300 g făină
- 8 g praf de copt
- 50-60 g ciocolată (opțional)
Instructiuni
- Această rețetă este foarte simplă, ușor de pregătit, iar compoziția obținută este suficientă pentru 12-14 muffins.
- Încălzim cuptorul la 180 grade și pregătim o formă de brioșe, în care punem hârtii speciale, in fiecare cavitate a formei.
- Făină și praful de copt se cern împreună.
- De la lămâie folosim coajă galbenă răzuită și sucul ei.
- Intr-un bol se pun toate ingredientele, mai puțin făină, praful de copt și ciocolata.
- Se mixează, până obținem o compoziție omogenă, iar uleiul este încorporat perfect.
- Se adaugă făină cu praful de copt, mixând scurt la viteză mică.
- Compoziția obținută se toarnă în forme, să fie umplute pe jumătate, se pune câte o bucată de ciocolată, apoi se umplu cam pe 3/4 cu compoziția rămasă.
- Se coc 25 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade, până capătă o culoare aurie deasupra și trec testul scobitorii.
- Se scot și se răcesc pe un grătar.
- Aceste brioșe sunt foarte bune, servite cu lapte, sau iaurt.
Comentarii