Ingrediente

Pentru 12-14 bucăți

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 180 ml ulei
  • 180 ml lapte
  • 1 lămâie bio (coajă răzuită, doar partea galbenă și sucul)
  • 300 g făină 
  • 8 g praf de copt
  • 50-60 g ciocolată (opțional)

Instructiuni

  • Această rețetă este foarte simplă, ușor de pregătit, iar compoziția obținută este suficientă pentru 12-14 muffins. 
  • Încălzim cuptorul la 180 grade și pregătim o formă de brioșe, în care punem hârtii speciale, in fiecare cavitate a formei.
  • Făină și praful de copt se cern împreună.
  • De la lămâie folosim coajă galbenă răzuită și sucul ei.
  • Intr-un bol se pun toate ingredientele, mai puțin făină, praful de copt și ciocolata.
  • Se mixează, până obținem o compoziție omogenă, iar uleiul este încorporat perfect.
  • Se adaugă făină cu praful de copt, mixând scurt la viteză mică.
  • Compoziția obținută se toarnă în forme, să fie umplute pe jumătate, se pune câte o bucată de ciocolată, apoi se umplu cam pe 3/4 cu compoziția rămasă.
  • Se coc 25 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade, până capătă o culoare aurie deasupra și trec testul scobitorii.
  • Se scot și se răcesc pe un grătar.
  • Aceste brioșe sunt foarte bune, servite cu lapte, sau iaurt.