Ingrediente

Pentru 12 muffins

  • 250 g făina
  • 150 g zahăr pudra vanilat
  • 2 oua
  • 160 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurița rasa cu sare
  • 150 g banuti de ciocolata cu lapte Callebaut

Instructiuni

Compozitia pentru muffins este ușor de  pregătit, mai mult dureaza sa aduni și sa cantaresti ingredientele. După ce sunt puse toate pe blatul de lucru, treaba merge foarte repede. Nu avem nevoie de mixer, nu se bate spuma untul, sau ouale, totul se pregătește cu telul.

  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Se pregătește o tava de brioșe, iar in fiecare cavitate se pune hârtie specială pentru copt.
  • Făina și praful de copt se cern împreuna.
  • Intr-un bol se pune untul moale și zaharul pudra vanilat. Am ales acest zahăr, fiind deja aromat cu vanilie. Se amesteca cu telul tip para, pana devină crema. La început este mai greu, dar după 20-30 secunde, deja zaharul se încorporează in unt. Nu este necesar, sa batem untul spuma, doar cât se formează o crema.
  • Se adauga ouale pe rând, apoi laptele, sarea, iar la final se adauga făina cu praful de copt.
  • Lasam telul deoparte, iar cu spatula se incorporeaza bănuții de ciocolata.
  • Împărțim compozitia in cele 12 forme de copt și le umplem pe 3/4.
  • Se coc timp de 27-28 minute, in cuptorul deja încălzit. Pentru siguranța se face testul scobitorii.
  • Se scot din tava și se răcesc pe un grătar.
  • Sunt pufoase, aromate și foarte delicioase!