Ingrediente
- 5 banane foarte coapte (420 g pulpa)
- 50 g zahăr brun
- 50 g zahăr tos
- 4 g sare
- 2 ouă
- 100 g ulei
- 115 g iaurt grecesc 10% grăsime
- 300 g făină
- 10 g bicarbonat de sodiu
- 200 g chipsuri de ciocolată cu lapte
- 1 lingură esență vanilie
Instructiuni
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
- Într-o tavă de brioșe se pun hârtii speciale, în cele 12 cavități.
- Bananele curățate de coajă, se pun într-un bol și se pasează cu furculița. Piureul rezultat a cântărit 420 g.
- Peste bananele pasate se pune sarea, alături de cele două tipuri de zahăr. Se amestecă cu un tel.
- Pe rând se încorporează ouăle, uleiul și iaurtul grecesc, amestecând după fiecare ingredient, până se încorporează în compoziție.
- La final se pune făina cernuta cu bicarbonatul de sodiu, amestecând cu telul.
- Cu spatula încorporăm aproape toate chipsurile de ciocolată și esență de vanilie.
- Se împarte compoziția în cele 12 forme, să fie pline mai bine de 3/4, iar deasupra se presară chipsuri de ciocolată.
- Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30 minute. Pentru siguranță se face testul scobitorii.
- Se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.
- Simplu, rapid și delicios!
Comentarii