Ingrediente

  • 5 banane foarte coapte (420 g pulpa)
  • 50 g zahăr brun
  • 50 g zahăr tos
  • 4 g sare
  • 2 ouă
  • 100 g ulei
  • 115 g iaurt grecesc 10% grăsime 
  • 300 g făină
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 200 g chipsuri de ciocolată cu lapte
  • 1 lingură esență vanilie

Instructiuni

  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Într-o tavă de brioșe se pun hârtii speciale, în cele 12 cavități.
  • Bananele curățate de coajă, se pun într-un bol și se pasează cu furculița. Piureul rezultat a cântărit 420 g.
  • Peste bananele pasate se pune sarea, alături de cele două tipuri de zahăr. Se amestecă cu un tel.
  • Pe rând se încorporează ouăle, uleiul și iaurtul grecesc, amestecând după fiecare ingredient, până se încorporează în compoziție.
  • La final se pune făina cernuta cu bicarbonatul de sodiu, amestecând cu telul.
  • Cu spatula încorporăm aproape toate chipsurile de ciocolată și esență de vanilie.
  • Se împarte compoziția în cele 12 forme, să fie pline mai bine de 3/4, iar deasupra se presară chipsuri de ciocolată.
  • Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30 minute. Pentru siguranță se face testul scobitorii.
  • Se scot din forme și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Simplu, rapid și delicios!