Fundul a 9-10 forme de brioșe din silicon se ung cu unt solid.
Ouăle se separă.
Gălbenușurile se smesteca cu laptele și uleiul de măsline.
Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul și se mixează, până obținem o bezea fermă.
Peste bezea se toarnă în fir subțire gălbenușurile, amestecându-le ușor, folosind mixerul la viteza cea mai mică.
Ingredientele uscate (taratele, izolatul, okara, lapte praf, praf de copt și pudra de vanilie) se amestecă împreună, apoi se adaugă în crema de ou, incorporandu-le ușor cu spatula. Compoziția trebuie să rămână aerată.
Se umplu formele de silicon puțin peste jumătate, se dau in cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 25-27 minute, până trec testul scobitorii și sunt rumenite la suprafață.
Mini checurile se scot din forme, iar dacă se tin de marginea formelor, acestea se desprind cu un cuțit, apoi se întorc, iar ele vor ieși ușor din formă, deoarece baza acestora a fost uns cu unt.
Se lasă la răcit pe un grătar și se servesc reci, simple, sau pudrate cu lapte praf, ori îndulcitor pudră.
În dietă Dukan cele 10 mini checuri se consumă în trei zile de croazieră, având două linguri de ulei de măsline+ untul folosit la tapetat formele, ambele permise din croazieră PP. În rest, ingredientele uscate sunt permise din faza de atac.
Mini checurile nu conțin tolerate, sunt pufoase, uscate la interior și nu sunt innecacioase, fiind delicioase alaturi de iaurt, kefir, lapte, etc...
Comentarii