Cantitățile de legume au fost cântărite, după ce au fost curățate și tocate.
Prazul se curată de stratul exterior și se taie rondele, atât partea albă, cât și cea verde, atât cât este frageda.
Morcovul curățat se feliază rondele, iar ardeii copți se toaca bucăți mai mari.
Roșiile folosite, sunt din comerț, rosii pasate la cutie.
Orezul se clateste in 3-4 rânduri de apa, apoi se lasă in apa rece timp de 10 minute, sa se umfle bobul de orez, iar in acest timp calim legumele.
Punem pe foc un vas antiaderent cu uleiul, prazul, morcovii și o lingurița de sare.
Călim legumele la foc potrivit timp de 5 minute, apoi adăugăm bucatile de ardei copți, iar după 2-3 minute, punem roșiile pasate. Se gătesc la foc iute, pana se evapora apa din roșii, maxim 5 minute.
Se adauga orezul umflat și scurs de apa, se pune și apa, iar vasul se acoperă. Cand începe sa fiarbă, se lasă focul mic și se gătește 10-12 minute maxim.
Se oprește focul, se adauga pătrunjel tocat și se pune capacul pe vas, eventual se adauga și un prosop deasupra și se lasă 15 minute, pentru a “înflori “ orezul.
Mâncarea de praz cu orez se consuma simpla, in zile de post, sau garnitura la diferite fripturi.
Comentarii