Ingrediente
- 400 g praz (3 fire)
- 250 g ardei copți
- 100 g morcovi
- 100 g ulei
- 150 g roșii pasate
- 100 g orez cu bob colosal
- 200 ml apa
- 1 lingurița sare
- Pătrunjel verde tocat
Instructiuni
- Cantitățile de legume au fost cântărite, după ce au fost curățate și tocate.
- Prazul se curată de stratul exterior și se taie rondele, atât partea albă, cât și cea verde, atât cât este frageda.
- Morcovul curățat se feliază rondele, iar ardeii copți se toaca bucăți mai mari.
- Roșiile folosite, sunt din comerț, rosii pasate la cutie.
- Orezul se clateste in 3-4 rânduri de apa, apoi se lasă in apa rece timp de 10 minute, sa se umfle bobul de orez, iar in acest timp calim legumele.
- Punem pe foc un vas antiaderent cu uleiul, prazul, morcovii și o lingurița de sare.
- Călim legumele la foc potrivit timp de 5 minute, apoi adăugăm bucatile de ardei copți, iar după 2-3 minute, punem roșiile pasate. Se gătesc la foc iute, pana se evapora apa din roșii, maxim 5 minute.
- Se adauga orezul umflat și scurs de apa, se pune și apa, iar vasul se acoperă. Cand începe sa fiarbă, se lasă focul mic și se gătește 10-12 minute maxim.
- Se oprește focul, se adauga pătrunjel tocat și se pune capacul pe vas, eventual se adauga și un prosop deasupra și se lasă 15 minute, pentru a “înflori “ orezul.
- Mâncarea de praz cu orez se consuma simpla, in zile de post, sau garnitura la diferite fripturi.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii