Pulpa de vita se spală bine și se taie bucăți mici. Se pun bucatile de carne intr-un vas, se acoperă cu apa și se fierb o ora, după care se adauga ceapa tocata mărunt și morcovul tăiat rondele. Se fierb toate, încă 1/2 ora. Se adauga mazarea (congelata am folosit) și se lasa pe foc, pana bobul de mazare este fiert.
Între timp, calim roșiile curățate și tăiate mărunt, in ulei, pana obținem un sos gros de roșii. Se adauga in vasul cu mazare, tot acum punem 3/4 din mararul tocat, foaia de dafin și lasam mâncarea, sa fiarbă 4-5 minute.
Dizolvăm făina in apa rece, sa obtinem un sos, de consistenta aluatului de clătite.
Când mazărea și carnea sunt fierte, se adauga făina dizolvată, dar treptat, pana mâncarea se ingroasa. Posibil, sa nu fie nevoie de toată făina, asta depinde, de lichidul din vas. Se fiarbe, pana nu se simte gustul de făina cruda.
Se potrivește gustul de sare și se presara deasupra mărar proaspăt tocat.
Comentarii